75 kilometer hardlopen van SEH naar SEH voor betere acute zorg

24 augustus 2017 door Hennie van der Zouw
75 kilometer hardlopen van SEH naar SEH voor betere acute zorg

DORDRECHT - Tien hardlopers van de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Albert Schweitzer ziekenhuis rennen op zaterdag 16 september in estafette naar de SEH van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom. Op hetzelfde moment lopen zeventien andere teams van evenzoveel andere SEH's in het land ook naar een ander ziekenhuis toe.

De gekozen route van elk team moet minstens 75 kilometer bedragen. Het evenement heet de SGOrun (slogan: Ren voor je SEH!) en is bedoeld om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek dat leidt tot betere acute zorg. Sponsorbijdragen zijn welkom.

"Vorig jaar werd de eerste SGOrun gehouden, toen deden wij als Albert Schweitzer ziekenhuis nog niet mee", vertelt SEH-arts en captain van het Dordtse team Sandra Couwenberg. "Maar toen haalden de twaalf deelnemende SEH's wel al 26.000 euro op! Nu doen er achttien teams mee en rekenen we op een nog veel hogere opbrengst."

Gehoopt wordt dan ook op veel sponsorbijdragen van particulieren of bedrijven. Couwenberg: "We zoeken daarnaast nog een sponsor die op 16 september een of twee busjes aan ons team ter beschikking wil stellen voor in totaal twaalf personen en twee fietsen, al dan niet met chauffeur."

De lopers zijn vrijwel allemaal werkzaam op de SEH en dus nauw betrokken bij de dagelijkse acute zorg aan ernstig zieke of gewonde patiënten. "We weten waarvoor we het doen en zijn dus ontzettend gemotiveerd om ons vak naar een hoger niveau te brengen", vertelt Couwenberg. Ook bestuursvoorzitter en hardloper Peter van der Meer is van de partij.

Het SGOfonds, dat de sponsorgelden ontvangt, verstrekt onderzoeksgelden aan diverse projecten in het land op het gebied van de spoedeisende geneeskunde. Doneren kan hier via het logo van het team van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Overigens komt uiteindelijk de gehele opbrengst bij elkaar in één pot. Wie een busje beschikbaar heeft, of zich nog wil melden als reserveloper, of iets anders aan te bieden heeft kan mailen naar s.e.a.couwenberg-dejong@asz.nl

De sponsors van het Dordtse team tot dusverre zijn: Cazander Medical BV, Harting Bank, Sodexo, De Ruiter Catering, AKO Dordwijk, Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid en diverse afdelingen, personeel en familie van personeel uit het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Foto: Een deel van team van Dordtse ‘SGOrunners’.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.