De Dordrecht agenda van Jan Janssen komt weer op stoom

26 augustus 2017

DORDRECHT - Jan Janssen lijkt een naam verbonden te zijn aan Dordrecht-promotie. De hedendaagse Jan Janssen verzorgt een eigen Dordrecht-agenda. ,,Mijn Dordtse agenda komt weer op stoom", aldus de actieve en betrokken Dordtenaar. Gisteren was in het nieuws Jan Janssen, de VVV-directeur die de leeftijd van 94 jaar wist te bereiken.

Jan Janssen anno 2017 brengt de volgende activiteiten:

Mijn Dordtse agenda komt weer op stoom:
- 26-8, Fietstour langs Stadsmakers in Dordrecht, start 13.00 bij DOOR;
- 26-8, 20.00, Bibelot, Earth & Fire;
- 30-8, 20.00, DordtYart, Stichting De Stad, Dichtbij de Nieuwe Biesbosch;
- 30-8, Movies, Cinefiliaal. En ik moet nog even mijn filmachterstand inhalen bij The Movies; Stichting De Stad gaat voor, de achterstand bij The Movies wordt groter........
- 1 (20.00) en 2 september (20.30), Theater Inter Amicos, Muziektheater Hollands Diep, Julia en Romeo;
- 2-9, Fietsexcursie met Stichting De Stad naar de Nieuwe Dordtse Biesbosch, start 10.00 bij de Oosthaven;
- 6-6, 20.30. Movies, Cinefiliaal;
- 8-9, 22.00-01.00, Opening Cultureel seizoen Dordrecht, Dordrechts Museum, Bibelot/ToBe/Popcentrale/Muziektheater Hollands Diep, Kunstmin, Bieb, Pictura en Onderwijsmuseum;
- 9 en 10-9, Open monumentendagen, ook in Dordrecht zie bv www.centrumdordrecht.nl;
- 15-9, 20.00, DordtYart, openingsconcert van 'Sense of Music', Lemniscaat van Simeon ten Holt;
- Liefhebbers van Fleedwood Mac kunnen 15-9 in Bibelot terecht;
- 16-9, DordtYart, 16.00 (Marnix van de Pol) en 20.00 (Jeroen van Vliet), 'Sense of Music';
- 18-9, 20.00, Trinitatiskapel, Debat in de Stad, 'Armoede&De Maatschappij';
- 17-9, DordtYart, 14.30, Vervolg 'Sense of Music, Trio Dré Wapenaar. Voor het hele programma én kaartjes 'Sense of Music' zie de site van DordtYart;
Kijk, voor meer info, op www.dordrecht.net, www.centrumdordrecht.nl, www.dordtyart.nl (zeker voor 'Sense of Music'), www.themoviesdordrecht.nl, www.dordrechtsmuseum.nl, rondvaarten Barone. Ook Lifestyle Dordrecht bracht de zomer bij jullie op het scherm.
En...... was er de zomer door genoeg vertier?


Muziektheater Hollands Diep is bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe voorstelling: Julia & Romeo. In het kader van het Internationaal Microfestival Poppenspel. Dit is een bijzondere uitvoering, om niet te missen.
De voorstelling wordt gespeeld op:
Vrijdag 1 september – 20.00 uur – Theater Inter Amicos, uitverkocht!
Zaterdag 2 september – 20.30 uur – Theater Inter Amicos
Zaterdag 14 oktober – 20.15 uur – Energiehuis
Zaterdag 21 oktober – 20.15 uur – Energiehuis.

Op vrijdag 1 september, 20.00, opent galerie E.M. de tentoonstelling 'A HINT OF COLOUR'. Ton Kraayeveld, onze Dordtse stadskunstenaar, is een van de kunstenaars. De tentoonstelling is tm 24 september as te zien.

Brandstof voor liefde organiseert op 31-8 as een tweede speeddate met aansluitend een single borrel. Tussen 19.00 en 21.30 kun je er terecht. Ik kan niet maar ik ben ook niet tussen 25 en 38 jaar en ook niet single. Verder vind ik het initiatief leuk en zou er best een keer willen gaan kijken!

Half augustus hebben we de Documenta 14, de vijf-jaarlijkse kunstmanifestatie in Kassel, bezocht. Het was, net als vijf jaar geleden, een bijzondere ervaring. Kunst, nou-jaa...., kon sterker, maar toch veel interessante objecten, installaties, films etc. Sterk politieke boodschap maar mij was lang niet altijd duidelijk wat het motto 'learning from Athens' ervoor betekende. Wel weer een stad vol kunstliefhebbers en mensen met liefde voor bijzondere events. Over vijf jaar weer. Deo Volente.

Vrijdag 1-9 opent Art Zuid in Amsterdam, de internationale sculpturen route in Amsterdam Zuid, een tentoonstelling in Art Chapel Amsterdam: 'het idioom van het abstracte'. Art Zuid loopt dit jaar tot 17 september. Op internet is een hoop info te vinden.

Ook buiten Dordt pakken we de agenda weer op:
- 27-8, 20.15, Concertgebouw, oa het Tweede pianoconcert van Rachmaninov en de Vierde Symfonie van Tjaikovski;
- 28-8, 20.15, Concertgebouw, Renee Flemming;
- 3-9,15.00, Op het Spuiplein in Den Haag, Mad Max meets Sylvester Stallone;
- 14-9, 20.30, De Doelen, openingsconcert Gergiev festival met vooraf een inleiding van de slavist Sjeng Scheijen die 'Een leven voor de Kunst', dé biografie over Sergei Diaghilev van Ballets Russes schreef (2009);
- 17-9, 14.00, Stopera, ballet, 'Ode aan de Meester';
- 23-9, 15.00, Universiteit Tilburg, Nexus Instituut, Stephan Beyer, lid van de Supreme Court van de VS, 'An Apology for the Law'.
En vanaf 10 september heeft Dordrecht 3 gasten uit Dordrecht Zuid Afrika. Zij komen hier om relaties te versterken en projecten te bespreken met oa de Wilhelminakerk en de Anthoniuskerk, De Dordtse Ondernemers Vereniging, de gemeente, oud burgemeester Brok, de nieuwe burgemeester als daar kans voor is en uiteraard de Stichting Dordrecht-Dordrecht. Jullie lezen er vast meer over in de pers. Oud burgemeester Arno Brok heeft zijn Zuid Afrika vrienden uitgenodigd naar Friesland te komen. Waar natuurlijk graag ruimte voor wordt gemaakt! De DOV heeft ook een speciale rol met een aantal door hen gesponsorde projecten en de viering van hun jubileum in de week dat de gasten hier zijn.

Jan Janssen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.