De Prins Hendrikbrug heeft wel een heel smal voetpad gekregen

08 augustus 2017
De Prins Hendrikbrug heeft wel een heel smal voetpad gekregen

DORDRECHT - Een muis past er op. Een kleine hond ook wel. Een mens zou flink zijn buik in moeten houden en al het andere wat hij heeft. Het voetpad bij de pas geasfalteerde Prins Hendrikbrug, vanaf de Merwedestraat, is in de nieuwe situatie niet echt breed: zo’n 30 centimeter. Diverse bewoners zijn erover verbaasd of maken zich boos.

Op een video van Corina Huisman op facebook is te zien dat ze  met een kinderwagen over het voetpad voor de brug wandelt. Met één wiel wel te verstaan. Op de brug zelf wordt het voetpad wat breder en past ze er net op met de wagen. Voorheen was er een reling tussen het voetpad en het fietspad, die is nu weggehaald.

Reacties
Uit de reacties op het filmpje blijkt dat veel mensen zich onveilig voelen door het smalle voetpad. Ook omdat er een bocht in de weg zit, waardoor je minder ziet. Vooral met kinderen over de brug wandelen wordt als een probleem gezien. Zo reageert Ingrid de Leeuw van Weenen: “Ik loop regelmatig met een buggy, met daarnaast lopende kinderen van onder de 4 jaar. Ik voelde mij niet prettig. Ik voel me erg verantwoordelijk voor de veiligheid van mijn gastkindjes. Deze situatie is verre van prettig. Ook omdat er een onoverzichtelijke bocht in zit en ik de fietsers niet zie aankomen en andersom zien de fietser niet dat ik met een buggy en lopende kinderen de brug over wil.” Cynthia Makkelie-Phielix reageert inventief: “Je zou bijna een blik zwarte verf kopen en laat in de avond het voetpad breder maken.”

Gemeente
Woordvoerster van de gemeente mw. Schouwstra reageert op de situatie als volgt: “De werkzaamheden zijn uitgevoerd in opdracht van de gemeente, naar aanleiding van vragen van bewoners van de Staart. Het beperkte strookje van het voetpad is volgens de normen voor waar geen verhoging plaatsvindt (het fietspad t.o.v. het voetpad). Vanwege het smalle voetpad is de reling weggehaald, anders kan bijvoorbeeld een rolstoel er niet langs.” Volgens Schouwstra is de bestaande situatie, dat fietsers op beide paden van de brug beide richtingen op fietsen, gelegaliseerd. Daarom zijn de fietspaden breder, zodat de fietsers elkaar kunnen passeren. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.