Smalle voetgangersstrook Maasstraat wordt toch breder

28 augustus 2017
Smalle voetgangersstrook Maasstraat wordt toch breder

DORDRECHT - Een beetje aandacht besteden aan een vreemde situatie en of misstanden in de stad in de media kan zijn nut hebben. Corina Huisman kaartte op facebook het smalle voetganger pad aan bij de Prins Hendrikbrug. Wij, van Dordrecht.net, pikten dit op met een artikel hierover, waarna ook andere media erover schreven. Nu, enkele weken later, heeft de gemeente besloten de smalle voetgangersstrook in de bocht van de Maasstraat definitief breder te maken.

Deze voetgangersstrook is ontstaan doordat in de tijdelijke situatie het nieuwe dubbelzijdige fietspad breder is aangelegd dan nodig. De gemeente gaat dit herstellen. Hierdoor ontstaat een volwaardiger voetpad. Dit wordt uitgevoerd in de bekende grijze stoeptegels van 30 x 30 centimeter. Op de brug is de situatie vergelijkbaar aangelegd. Het dubbelzijdige fietspad is daar ongeveer 3 meter breed, het voetpad ongeveer 1 meter. Vanwege werkzaamheden aan het fietspad aan de overzijde wordt de smalle strook eind oktober/begin november verbreed.

Het is woekeren met de ruimte op de Prins Hendrikbrug. Daarom komt er geen scheiding in hoogte of met een hekje tussen fietspad en voetgangersstrook. Het onderscheid in kleur en materiaalgebruik geeft aan wie welk deel kan gebruiken. In sommige situaties kan een fietser gebruik maken van de voetgangersstrook. In andere gevallen moet een voetganger even op het fietspad kunnen lopen.

Omdat het fietspad al in gebruik is, gaat extra aandacht uit naar de veiligheid tijdens de werkzaamheden zowel voor de weggebruikers als voor de wegwerkers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.