Internationaal Micro Festival vol met verrassende acts

28 augustus 2017
Internationaal Micro Festival vol met verrassende acts

DORDRECHT - Op 1, 2 en 3 september vindt opnieuw het Internationaal Micro Festival plaats bij poppentheater Damiet van Dalsum. Er is veel te zien, zo zijn er artiesten uit Taiwan, Japan en Frankrijk. Sommige voorstellingen zijn traditioneel, andere experimenteel. Er zijn voor diverse voorstellingen nog enkele kaarten.

Damiet verzorgt zelf voorstellingen, waarbij beweging, emoties en gevoel via materialen over brengen op het publiek voor haar de essentie is van het poppenspel. Veder doet ze regies in binnen en buitenland en verzorgt masterclasses van Taiwan tot Dordrecht. Haar poppentheater bestaat inmiddels 50 jaar.

In het weekend van 1 september zijn er diverse bijzondere voorstellingen te zien. Zo vindt op 1 september de premiere plaats van Julia en Romeo. Dit is een samewerkingsproject van muziektheater Hollands Diep en Poppentheater Damiet van Dalsum.  Op 2 september wordt om 19.00 uur de Wim Meilinkprijs uitgereikt aan Rieks Swarte en de Ruth van der Steenhovenprijs wordt uitgereikt aan de group BetweenTwoHands. Beiden zijn landelijke prijzen, in het leven geroepen door de Nederlandse verenging voor het poppenspel, tevens Unima Centrum (NVP/UNIMA). Verder doet Victor Antonov uit Sint Petersburg Dordrecht aan. In zijn voorstelling Klein Russisch Circus worden in het klein circusacts uitgevoerd. Viktor Antonov trekt met dit minicircus de wijde wereld door

Het poppentheater Damiet van Dalsum bevindt zich aan de Aardappelmarkt 9. Meer informatie over de voorstellingen vindt u op www.poppentheaterdamiet.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.