Geef voor nieuwe doorbraken KWF-Collecteweek in Dordrecht van 3 t/m 9 september

28 augustus 2017 door Hennie van der Zouw
Geef voor nieuwe doorbraken KWF-Collecteweek in Dordrecht van 3 t/m 9 september

DORDRECHT - De collecteweek van KWF Kankerbestrijding start in Dordrecht op zondag 3 september. In deze week gaan landelijk ruim 80.000 collectanten de straat op om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. In Dordrecht zullen ruim 200 vrijwilligers meehelpen. In de afgelopen jaren is in Dordrecht elk jaar een flink bedrag opgehaald en we hopen dat we dit jaar weer zo’n mooi bedrag kunnen ophalen. Elke euro die onze collectanten ophalen, draagt bij aan de KWF missie: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

Feiten & cijfers
Kanker raakt ons allemaal. Enkele feiten en cijfers over kanker:
- 1 op de 3 mensen krijgt ooit kanker
- Jaarlijks overlijden ongeveer 44.000 mensen aan kanker
- Dankzij onderzoek is de 5-jaars overlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 62% nu
- KWF financiert ongeveer 50% van alle onderzoeksprojecten in Nederland
- Per jaar zijn er circa 400 lopende onderzoeksprojecten, waar circa 800 wetenschappers fulltime mee bezig zijn
- Een onderzoek duurt gemiddeld 4 jaar en kost gemiddeld 500.000 euro

Samen komen we steeds dichterbij
Samen met miljoenen mensen dromen wij van een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Wereldwijd werken wetenschappers naar die dag toe. Zo snel als zij kunnen. Zo snel als wij hen in staat stellen. Help daarom mee en geef tijdens de collecteweek. De collectant van KWF komt in de week van 3 t/m 9 september bij u aan de deur of u komt onze collectanten tegen in winkelcentra of op drukke plekken in de stad. Elke collectant kan zich legitimeren en is te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab en aan het Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving.

Collectant gemist? Dan kunt u op de volgende manieren toch een bijdrage leveren:
- Doneer online via kwf.nl
- Doe een eenmalige donatie via de machtigingskaart, die de collectant achterlaat als u niet thuis bent
- Sms ‘gift’ naar 4333 en investeer eenmalig 3 euro

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.