Nieuwe bestrating voor de Houttuinen

04 september 2017

DORDRECHT - De Houttuinen gaat op de schop. Donderdag 7 september start aannemer Gebr. Van Kessel met het opnieuw inrichten van de straat. De karakteristieke 'kinderkopjes' worden verwijderd, afgezaagd en met de platte kant naar boven gelegd. Hierdoor wordt het straks een stuk prettiger lopen en fietsen in de straat. De werkzaamheden zijn naar verwachting in december van dit jaar afgerond.

Het opnieuw inrichten van de Houttuinen is onderdeel van een groter project. In het najaar start het herstel van de Lange Geldersekade en de Korte Engelenburgerkade. De hoofdaannemer hiervoor is De Vries Werkendam b.v.

De werkzaamheden zijn voor de gemeente aanleiding om meteen onderhoudswerkzaamheden in het gebied uit te voeren. Na het herstel van de kades vernieuwt de gemeente ook de bestrating van de Lange Geldersekade, Korte Geldersekade en de Korte Engelenburgerkade. Ook hier wordt de bestrating vlakker door het afzagen van de kinderkopjes. In dezelfde periode vindt ook onderhoud plaats aan de Engelenburgerbrug. Voor het straatwerk schakelt De Vries Werkendam Gebr. Van Kessel in.

Meer weten?
Op de website www.dordrecht.nl/geldersekade vindt u meer informatie over het kadeherstel en de werkzaamheden in de Houttuinen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.