Nieuwe Dordtse Biesbosch heeft sluitende Natuurexploitatie

09 mei 2017
Nieuwe Dordtse Biesbosch heeft sluitende Natuurexploitatie

DORDRECHT - De natuurexploitatie van het project Nieuwe Dordtse Biesbosch is in maart 2017 geactualiseerd. Er is geen sprake meer van een negatief saldo, maar van een sluitende natuurexploitatie. Dit betekent dat het project gerealiseerd kan worden binnen de beschikbare middelen.

De natuurexploitatie is geactualiseerd op grond van bestek-ramingen voor nog resterend werk, aanbestedingen en reeds uitgevoerde deelprojecten. Het resultaat is dat er een budgettair sluitende natuurexploitatie 2017 ligt.

In mei 2016 heeft de gemeenteraad de natuurexploitatie 2016 vastgesteld en het laatste deel van het uitvoeringskrediet van €2,1 miljoen verleend voor de uitvoering van het Dagrecreatieterrein en de Kop van 't Land. Er werd toen nog rekening gehouden met een tekort van bijna 5 ton.

Het college heeft toegezegd om de raad jaarlijks te informeren over de stand van zaken van de financiën van het project Nieuwe Dordtse Biesbosch aan de hand van een geactualiseerde natuurexploitatie.

Grootste deel
Het grootste deel van het werk – Noorderdiepzone, de Hevel, het eerste deel van het fietspad 220 en Landbouwweg -  van de Nieuwe Dordtse Biesbosch is aanbesteed en in uitvoering. De Kop van t Land, Kooikil en bezinkplas zijn inmiddels opgeleverd. Het eerste deel van de Landbouwweg wordt binnenkort opgeleverd. Kop van 't Land, bezinkplas en Kooikil zijn nu in beheer van het Waterschap en Staatsbosbeheer.

Natuurontwikkeling
De Nieuwe Dordtse Biesbosch is het gebied ten zuiden van de Zeedijk, ten zuiden van de kruising Provincialeweg-Zuidendijk en bij de Kop van 't Land. Het gebied heeft een grote natuur- en recreatieve waarde voor Dordrecht en de regio. De aanleg zorgt voor natuurontwikkeling op het Eiland van Dordrecht en voor de ecologische verbinding met de Brabantse en Sliedrechtse Biesbosch. De waterkwaliteit wordt verbeterd voor zowel de landbouw als de stad. Door het natuurgebied komen nieuwe wandel-, fiets- en ruiterpaden, waardoor meer bezoekers hier kunnen recreëren.

Het project Nieuwe Dordtse Biesbosch is een samenwerking tussen gemeente Dordrecht, het Waterschap Hollandse Delta en de Provincie Zuid-Holland.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.