Gezamenlijke start Nieuwe Dordtse Biesbosch vanuit waterschap, gemeente en provincie

11 mei 2017
Gezamenlijke start Nieuwe Dordtse Biesbosch vanuit waterschap, gemeente en provincie

DORDRECHT - Op woensdag 10 mei vond de officiële starthandeling plaats van de aanleg van de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Peter Heijkoop (wethouder NDB), Lies Struik (heemraad van Waterschap Hollandse Delta) en Han Weber (Gedeputeerde van de Provincie Zuid Holland) voerden een leuke handeling uit in het bijzijn van andere genodigden. De starthandeling vond plaats op de locatie van de bouwkeet (hoek Zeedijk en Oude Veerweg) en was tussen 9.00 en 11.00 uur.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het natuur- en recreatiegebied Nieuwe Dordtse Biesbosch. Een aantal deelprojecten is al klaar, zoals de Kop van 't Land, de Kooikil en de bezinkplas. Met de realisatie van de Noorderdiepzone ontstaat een nieuwe, grote 'achtertuin' voor alle Dordtenaren. Met deze nieuwe (natte) natuur verbetert de waterkwaliteit op het eiland van Dordrecht én nemen de recreatiemogelijkheden nabij de bewoonde wereld toe.

Foto's: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.