Nieuwe Dordtse Biesbosch krijgt vorm

04 september 2017

DORDRECHT - De aanleg van het nieuwe Dordtse natuur- en recreatiegebied de Nieuwe Dordtse Biesbosch vordert. Door het mooie droge voorjaar heeft de Combinatie Nieuwe Dordtse Biesbosch al een groot deel van het grondwerk kunnen realiseren en zijn grote delen ingezaaid om onkruidgroei tegen te gaan en de gewenste beplanting te bevorderen.

Desondanks woekert het onriud flink. Om overlast voor de boeren te voorkomen is er een maairegime om het onkruid in te dammen. De aannemerscombinatie isi nmiddels bezig met het aanleggen van stuwen en duikers en de laatste watergangen. Deze werkzaamheden voeren ze vanuit de oostelijke richting over het hele gebied naar de Oude Veerweg toe. Binnenkort gaat de aannemer starten met de aanleg van bruggen.

Watergangen
Het overgrote deel van de watergangen in het dagrecreatieterrein is gerealiseerd. Na de bouwvak is de aannemer gestart met het verspreiden van de daaruit vrijgekomen grond over de aanliggende percelen en met het aanbrengen van de duikers. Half september zal de aannemer het fietspad en het parkeerterrein aanleggen. Daarna volgen nog enkele afrondende werkzaamheden en naar verwachting is het dagrecreatieterrein eind oktober afgerond.

Om de nieuwe natuur een handje te helpen is het grootste deel van het natuur gebieden ingezaaid met een gevarieerd bermenmengsel.

mooi natuur- en recreatiegebied
Als de Nieuwe Dordtse Biesbosch in 2018 klaar is en wordt opgeleverd, is Dordrecht een mooi natuur- en recreatiegebied rijker. Bovendien is er dan een natuurlijke verbinding tussen de Brabantse en Sliedrechtse Biesbosch ontstaan. Dit is goed voor de flora en fauna en ook voor de recreërende mens en natuurliefhebbers.

Om iedereen alvast een idee te geven wat er straks te doen, te zien en te beleven is, is een bord ontwikkeld met informatie over de toekomstige mogelijkheden in het gebied. Er komen 5 informatieborden verspreid in het gebied te staan. Via deze link krijg je een overzicht hiervan: https://www.nieuwedordtsebiesbosch.nl/wijkensites.dordrecht/up/ZupfcftJE_Kaart_NDB_Hevel_-1.jpg

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.