Trivire en transVORM verduurzamen samen in de wijk Sterrenburg

06 september 2017 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Woningcorporatie Trivire maakt in samenwerking met transVORM 72 portiekwoningen in de Orionstraat, Schorpioenstraat en Leeuwstraat in de wijk Sterrenburg te Dordrecht klaar voor de  toekomst.

De woningen worden comfortabeler en energiezuiniger. Ze krijgen een eigen warmte-unit van HVC Kringloopenergie. HVC is verantwoordelijk voor het duurzaam afvalbeheer en produceert daarnaast duurzame energie. De warmte unit in de woning verwarmt straks het water voor de radiatoren en levert ook het warme water voor keuken en badkamer.

Dat maakt de nu nog in de keuken aanwezige geisers overbodig. Deze duurzame opdracht wordt door transVORM uitgevoerd, waarbij haar ketenpartner de Werkendamse Verwarmings Industrie het grote installatiedeel voor haar rekening neemt. Het plan is op RGS-wijze geoptimaliseerd passend binnen het VGO-keurmerk, waarbij partijen nauwgezet gekeken hebben naar de beste maatregelen met de minste overlast voor de bewoners en omgeving.

Het team van transVORM is in staat om op lean-wijze in 7 weken tijd alle 72 portiekwoningen inclusief bergingen gereed te maken. Half augustus is er gestart en de oplevering vindt begin oktober 2017 plaats.

Gregory van Randwijk, Projectorganisator transVORM, geeft aan: “Het is onze passie om op duurzame wijze omgevingen te creëren waarin mensen zich prettig voelen. Onder het motto ‘in het bestaande zit de echte waarde' zetten wij alles op alles om bestaand vastgoed nieuw leven in te blazen.

Dit doen wij door transformatie, renovatie, onderhoud en alle combinaties daartussen. Het project Sterrenburg is een mooi voorbeeld waarbij we laten zien dat transVORM als geen ander in staat is in korte doorlooptijd een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van bestaande woningen.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.