Wilhelminakerk sluit monumentendag 2017 af met een vesper met daarbij gedicht Jan Eijkelboom

07 september 2017
Wilhelminakerk sluit monumentendag 2017 af met een vesper met daarbij gedicht Jan Eijkelboom

DORDRECHT - Voor de eerste keer sluit de Wilhelminakerk aan de Blekersdijk in Dordrecht op zaterdag 9 september de monumentendag af met een vesper.

In de oude betekenis van het woord is dat een avondgebed dat ditmaal om half vijf begint. Hans Okkerse bespeelt het orgel.

De vesper is direct na het concert van een uur van de cantor/organist van de Keizersgrachtkerk in Amsterdam, Diederick Koornstra.

In de vesper heeft predikant Michiel de Zeeuw een gedicht van Jan Eijkelboom een plek gegeven. Eijkelboom kreeg vrijdagavond 8 september veel aandacht door de onthulling van een straatnaam naast het museum.

Op de nieuwe website van de Wilhelminakerk staat de orde van dienst van de vesper, het programma op 9 september en de dienst van 10 september waarbij een afvaardiging uit het Dordrecht uit Zuid-Afrika te gast zal zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.