Met een 'virtuele knuffel' het Vriendenfonds steunen

07 september 2017 door Hennie van der Zouw
Met een 'virtuele knuffel' het Vriendenfonds steunen

DORDRECHT - De expositie ‘Een knuffel voor jou’ is woensdag geopend in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. En daarmee ook de verkoop van de vrolijke Knuffelkaarten van het Vriendenfonds van het ziekenhuis.

Wie een familielid, vriend(in) of patiënt een virtuele knuffel wil geven per post, kan vanaf nu een setje unieke wenskaarten kopen. Ze zijn op de kinderafdeling gemaakt door jonge patiëntjes.
Acht kinderen schilderden op een woensdagmiddag in mei hun eigen favoriete knuffel op doek, onder leiding van beeldend kunstenares Felice Hanssen. Van die schilderijen zijn originele wenskaarten gemaakt.

Zes van de acht kinderen openden in de ziekenhuishal van locatie Dordwijk de expositie en de verkoop, samen met de kunstenares en met voorzitter Wim de Leur van het Vriendenfonds.

Een set van acht kaarten in een envelop kost 7,50 euro. De opbrengst gaat naar het Vriendenfonds. Deze stichting heeft als doelen het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek en patiëntwelzijn in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Wat de Vrienden allemaal doen en mogelijk maken – en hoe ze gesteund kunnen worden – is overzichtelijk te vinden op de nieuwe website www.aszvrienden.nl

Tot en met zondag 10 september worden de kaarten verkocht vanuit een kraampje in de centrale hal van het ziekenhuis in Dordrecht. Ook de schilderijtjes worden daar tentoongesteld. Daarna gaat de verkoop door zolang de voorraad strekt op de Vriendenwebsite.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.