Schaakclubs in Dordrecht beginnen aan het nieuwe seizoen

10 september 2017
Schaakclubs in Dordrecht beginnen aan het nieuwe seizoen

DORDRECHT - Schaakclub Dordrecht, schaaksoci"eteit de Willige Dame en overdagclub de Klockelaer beginnen aan het nieuwe seizoen. Dordrecht staat in een geschiedenis vanaf de negentiende eeuyw. In 2018 zal er weer een lustrum worden gevierd.

Aanstaande dinsdag begint in de voormalige school in Crabbehof, de Crabbenhoeve, de nieuwe competitie. Internationaal meester Mark Timmermans is favoriet en afgelopen weekeinde won hij in eigen huis wederom met grote overmacht (13,5 uit 14) het zomertoernooi. Alleen Marcel Pluymert pakte hem een halfje af. Meer informatie op de website van de club.

De Willige Dame begint dinsdag aan de derde competitie in de Lutherse kerk aan de Vrieseweg. De club is meer een schaaksoos. Naomi Snikkers is titelverdedigster.

 Het nieuwe schaakseizoen van de overdagclub de Klockelaer in Crabbehof begint donderdag 14 september traditioneel met een simultaan. De Dordtse schaker en journalist Hans Berrevoets neemt het op tegen circa twintig tegenstanders. De Klockelaer beschouwt dit schaakfeestje direct als begin van de nieuwe competitie.

De Klockelaer neemt in de Dordtse schaakwereld een unieke plek in: Elke donderdag vanaf half tien is er een schaakochtend in de Klockelaer aan de Tak van Poortvlietstraat.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.