Maar liefst 4 premièrefilms en 1 voorpremière bij The Movies deze week

13 september 2017 door Hennie van der Zouw
Maar liefst 4 premièrefilms en 1 voorpremière bij The Movies deze week

DORDRECHT - De internationale filmpers is zeer lovend over Mother! en Wind River. De eerste is een psychologisch thriller waarin Jennifer Lawrence tot het uiterste gaat. Samen met Javier Bardem vormt ze een gelukkig koppel dat onverwachts bezoek krijgt van een ander echtpaar dat bezit neemt van hun huis. Een reeks gebeurtenissen, nachtmerries en waanideeën drijven haar tot waanzin. En ons als publiek ook.

Wind River is een murder mystery; een knap geconstrueerde en prachtig verbeelde thriller waarin een onervaren FBI-agente en een lokale jachtopziener, die door het harde leven is getekend, de moord op een jonge vrouw moeten oplossen. De ijskoude berghellingen van het verwaarloosde Indianenreservaat Wind River creëren uiterst barre omstandigheden voor het onderzoek. 

Nederlands drama is In Blue. Een portret van een bijzondere en verwarrende relatie tussen een 40-jarige Nederlandse stewardess en een 15-jarige Roemeense straatjongen. Het confronteert en geeft kracht. Openingsfilm van Film by the Sea 2017.

Maudie is een integer biografisch drama over optimisme, levenslust en volharding, gebaseerd op het indrukwekkende levensverhaal van de Canadese volksschilderes Maud Lewis (1903-1970). De acteerprestaties van Sally Hawkins en Ethan Hawke spreken tot de verbeelding.

Op Wo 20/9 opent in Utrecht het Nederlands FilmFestival met de tragikomedie Tulipani. Op diezelfde avond draaiwen we hem in The Movies als voorpremière. Het is een sprookjesachtig verhaal over een romantische Zeeuwse boer die in 1953 naar het zuiden van Italië fietst en daar een legende wordt omdat hij er tulpen kan kweken. Een glaasje bubbels van het huis maakt het een feestelijke première. Aanvang 20:30 uur

In het CineFiliaal op Wo 20 sept om 20:30 u. draaien we City of Ghosts. Deze documentaire toont ons (de strijd om) het bestaan van een verzetsgroep in Raqqa. Indrukwekkend journalistiek werk!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.