Faillissement Grote Griek door hof vernietigd, restaurant blijft open

14 september 2017 door Hennie van der Zouw
Faillissement Grote Griek door hof vernietigd, restaurant blijft open

DORDRECHT - Het faillissement van restaurant De Grote Griek op de Voorstraat in Dordrecht is in hoger beroep door het gerechtshof in Den Haag vernietigd. Dat betekent dat de familiezaak gered is en weer gewoon door kan draaien.

Het restaurant heeft een regeling getroffen met de schuldeiser die het faillissement had aangevraagd. Tijdens het faillissement was het restaurant steeds geopend. Toch dachten mensen dat het dicht was, mede door berichten op social media, waardoor er minder klanten kwamen.
,,Nu we gered zijn, willen we iedereen laten weten dat we gewoon open zijn en dat we er weer hard voor gaan werken om al onze klanten terug te krijgen,” zegt eigenaresse Ioanna Pertsinidis.

Restaurant De Grote Griek begon in 1998 aan de Spuiboulevard en viel vooral op door zijn enorme beelden en wandschilderingen. Na een gedwongen sluiting en ontruiming in augustus 2008, zocht het restaurant naar een nieuwe locatie. Die werd gevonden in de voormalige beddenzaak op de Voorstraat, waar De Grote Griek in 2011 zijn deuren heropende. Op de Voorstraat beschikt De Grote Griek over 150 zitplaatsen, een kinderhoek, en een rookruimte. Behalve de wandschilderingen zijn inmiddels ook weer enkele grote beelden terug in de zaak.

De afgelopen jaren heeft het familierestaurant veel tegenslagen gekend. Vorig jaar november nog overleed vader en grondlegger Theocharis Perstinidis op 79-jarige leeftijd. ,,Ook het faillissement was mentaal een flinke klap, maar nu dat vernietigd is hopen we dat onze klanten ons weer komen steunen, zodat het weer net zo gezellig en druk wordt als vroeger,” aldus Ioanna.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.