Presentatie boek In de Mokumse jaren van Patrizia Filia in The Movies en de Stadsbibliotheek

13 maart 2017
Presentatie boek In de Mokumse jaren van Patrizia Filia in The Movies en de Stadsbibliotheek

DORDRECHT - Vorige jaar december kwam uit het boek In de Mokumse jaren van Patrizia Filia uit, uitgegeven door De LuiaardVrouwe. Het is een memoir over de tijd dat de auteur, in de jaren tachtig van de vorige eeuw, in Amsterdam woonde en werkte.

In hoofdstuk VI leest men de volgende passage: “Op zondagmiddagen gingen we, als we zin in een film hadden, naar The Movies aan de Haarlemmerdijk. Hebben we daar Jules et Jim van François Truffaut gezien? En had ik destijds kunnen voorspellen dat dezelfde bioscoop in september 2013 een vestiging in Dordt zou openen, met als directeur Geert ter Steeg die gedurende jaren bestuurslid van Stichting de LuiaardVrouwe is geweest? Nee, ik had het niet kunnen voorspellen, zo helderziend was ik toen niet.”

De presentatie van het boek vindt plaats op dinsdag 14 maart om 19:30 uur in The Movies. Het avondprogramma bestaat uit een interview met de auteur, vervolgd door de film 'Een fotograaf filmt Amsterdam' van Ed van der Elsken. De reservering is gewenst. Telefonisch reserveren is dagelijks mogelijk vanaf 13.30 uur op nummer 078-7200777, www.themoviesdordrecht.nl

Met De verliefde camera'' presenteert het Stedelijk het grootste overzicht wereldwijd van zijn werk in 25 jaar. zie ook www.stedelijk.nl/tentoonstellingen/ed-van-der-elsken-de-verliefde-camera#sthash.3fBPq9Pl.dpuf

Op vrijdag 31 maart, van 10:30 tot 12:00 uur, wordt in de Blauwe Kamer van Stadsbibliotheek Dordrecht aandacht aan In de Mokumse jaren gegeven in de maandelijkse bijeenkomst ‘Koffie met...’
www.debibliotheekaanzet.nl/actueel/agenda/evenementen/koffie-met-patrizia-Filia.html

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.