Bibliotheek Dubbeldam verhuist weer terug naar De Gravenhorst

15 september 2017 door Hennie van der Zouw
Bibliotheek Dubbeldam verhuist weer terug naar De Gravenhorst

DORDRECHT - Vanaf dinsdag 19 september is Bibliotheekservicepunt Dubbeldam weer terug in De Gravenhorst. De afgelopen maanden is het wooncomplex gerenoveerd, en had de Bibliotheek een tijdelijk onderkomen in de Maranathakerk. Dit onderkomen is per vrijdag 15 september gesloten. De vernieuwde bibliotheek is lichter, ruimer en maar liefst 32,5 uur per week extra open voor bezoekers.

Ruimere openingstijden
De mooiste verandering die met de heropening meekomt, is dat de Bibliotheek vanaf 19 september veel vaker open is voor haar bezoekers. De nieuwe openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.30 uur. In deze uren kan iedereen, lid of geen lid, terecht in de Bibliotheek. Voor bijvoorbeeld het lenen of reserveren van boeken, of het lezen van een krant of tijdschrift. Bibliotheekmedewerkers zijn aanwezig op dinsdag en donderdag van 14.00 - 17.00 uur en op woensdag en vrijdag van 10.00 - 12.00 uur. Dit zijn dezelfde tijden als de huidige openingstijden van de Bibliotheek in de Maranathakerk. Belangrijk om te weten, is dat de komende weken de Bibliotheek alleen toegankelijk is via de hoofdingang van De Gravenhorst, Vijverlaan 1004.

Lichter en ruimer
De vaste gezichten van Bibliotheek Dubbeldam, Anke Koppenol, Sonja Bosman en Belinda Sodenkamp, zijn erg te spreken over de verbouwing. “We hebben nu een extra ruimte met een grote tafel. Hier is plek om lekker te lezen of om elkaar te ontmoeten,” aldus Anke. “Het is ook een stuk lichter geworden, door de twee toegevoegde ramen,” vult Belinda aan. Kortom: een fijne bibliotheek voor jong en oud.

Eén verhuisdag
Op vrijdag 15 september is de Bibliotheek in de Maranathakerk gesloten. Dan worden de meubels en boeken verhuisd naar De Gravenhorst. Mochten leden nog materialen thuis hebben die ingeleverd moeten worden op deze dag, dan kunnen zij terecht bij een van de andere vestigingen van de Bibliotheek AanZet in Dordrecht. Als dit niet lukt, kunnen ze op dinsdag 19 september boetevrij worden ingeleverd in De Gravenhorst. De Bibliotheek heet iedereen van harte welkom op de vernieuwde locatie.

In het kort
Wat: Heropening Servicepunt Dubbeldam
Wanneer & waar: Tijdelijk onderkomen in de Maranathakerk vanaf vrijdag 15 september gesloten
Vanaf dinsdag 19 september weer geopend in De Gravenhorst, Vijverlaan 1004
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.30 uur
Bibliotheekmedewerker aanwezig op
- dinsdag 14.00 – 17.00 uur
- woensdag 10.00 – 12.00 uur
- donderdag 14.00 – 17.00
- vrijdag 10.00 – 12.00 uur  

Foto: De vaste medewerkers van Bibliotheek Dubbeldam voor De Gravenhorst, waar de verbouwing nog in volle gang is. v.l.n.r. Anke Koppenol, Sonja Bosman en Belinda Sodenkamp

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.