Dordtse kunstenaars vertellen over hun werk in nieuw TV-programma Art & Dordt

15 september 2017 door Hennie van der Zouw
Dordtse kunstenaars vertellen over hun werk in nieuw TV-programma Art & Dordt

DORDRECHT - Vanaf dinsdag 19 september zendt RTV Dordrecht het kunstprogramma Art & Dordt uit. In dit nieuwe TV-programma zijn verschillende Dordtse kunstenaars te gast in Art & Dining, het restaurant bij het Dordrechts Museum. Terwijl de kunstenaars over hun werk vertellen, bereidt chef-kok Jack Klous voor elke gast een uniek gerecht.

De gast van de eerste aflevering van Art & Dordt is Sjane de Haan. Sjane schildert vooral landschappen en Dordtse stadsgezichten. Kenmerkend is het gebruik van veel kleur en het weglaten van details, waardoor haar werk bijna abstract wordt. Een bijzonder project van Sjane is 'Dordt in rood', een serie stadsgezichten van Dordrecht uitgevoerd in roodtinten. In de uitzending is Sjane in haar atelier aan het werk te zien.

Art & Dordt bestaat vooralsnog uit zes afleveringen. Naast Sjane de Haan zijn verder te gast: schilder en stadskunstenaar Ton Kraayeveld, illustrator en fotograaf Mignon Nusteling, schrijver Kees Klok, etser en tekenaar Wim van Broekhoven en singer/songwriter Britt Pols, alias PollyAnna.

De presentatie van Art & Dordt wordt afwisselend verzorgd door Marianne Gravendeel en Gertjan Kleinpaste. Marianne is een bekende in het Dordtse kunstcircuit. Ze schildert zelf en ze heeft jarenlang lesgegeven als kunstdocent aan het Da Vinci College. Marianne ziet het als een uitdaging om haar kennis en liefde voor kunst aan een groter publiek over te dragen. Gertjan is werkzaam als trainer, adviseur en debatleider. In al zijn activiteiten is hij op zoek naar verbinding in de Dordtse samenleving.

Art & Dordt wordt geproduceerd door Mootiv Media and More. Dit Dordtse mediabedrijf maakte al eerder voor RTV Dordrecht de talkshow Dordtse Koppen.

Een promo van de eerste aflevering is hier te zien:

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.