Schrijf je nu in voor Band Boost 2018

19 september 2017 door Hennie van der Zouw
Schrijf je nu in voor Band Boost 2018

DORDRECHT - Band Boost, dé jaarlijkse bandcompetitie van de Popcentrale in Dordrecht gaat weer van start! Ambitieuze bands uit Dordrecht en omstreken kunnen zich tot en met dinsdag 10 oktober aanmelden voor editie 2018 en daarmee kans maken op prachtige prijzen als een optreden op Wantijpop en twee dagen studiotijd.

De Band Boost is dé talentenjacht voor ambitieuze bands uit de regio Dordrecht. De competitie houdt vier voorrondes in verschillende categorieën, afhankelijk van de inschrijvingen, zoals bijvoorbeeld: Pop, Rock, Loud en Metal. Tijdens deze voorrondes worden de bands door zowel een vakjury als het publiek beoordeeld. De publiekswinnaars strijden tegen elkaar in de halve finale en de jurywinnaars gaan direct door naar de finale. De winnaar van de Band Boost maakt kans op een prachtig prijzenpakket, mede mogelijk gemaakt door diverse regionale sponsors. Ook voor de overige finalisten zijn er mooie prijzen te winnen. Voor elke finalist is er plek op een van de vele festivals uit de Drechtsteden, waaronder een optreden op Wantijpop voor de 1e prijswinnaar.

Editie 2017 werd gewonnen door de alternatieve bluesrockband MacSwordfish. De band speelde een ijzersterke en professionele set in de Band Boost finale evenals op het Popcentrale Podium van Wantijpop. Op het moment van schrijven is de band bezig met het innen van de rest van de prijzen, waaronder studiotijd, promotiefoto’s en nog veel meer. Ze hebben afgelopen maand hun EP ‘Unconverted’ uitgebracht op vinyl.

Eerdere prijswinnaars als Death Letters, Fools for Soul, The Brave en Meet the Storm maakten ook al optimaal gebruik van het prijzenpakket en ontplooiden zich tot succesvolle acts die onder andere te gast waren bij 3FM, werden geselecteerd voor de Popronde of zelfs een platencontract in de wacht sleepten.

Wil jij ook kans maken op een boost voor je band? Schrijf je dan voor dinsdag 10 oktober 2017 in op www.popcentrale.nl/inschrijvenBB18.

Foto van Band Boost 2016 (Foto © Peter Verheijen)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.