Bianca Janssen van Rijkswaterstaat: 'Hinder minimaliseren bij renovatie N3 in 2019'

16 december 2016
Bianca Janssen van Rijkswaterstaat: 'Hinder minimaliseren bij renovatie N3 in 2019'

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Grootschalige aanpak N3 kan van start


Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft 60 miljoen euro beschikbaar gesteld om de hele N3 in 2019-2020 grondig aan te pakken. Zowel het wegdek als de fundering worden vervangen. Rijkswaterstaat en de Drechtsteden bereiden dit in nauwe samenwerking met elkaar en de omgeving voor. Focus daarbij is een duurzame en slimme aanpak waarbij zoveel mogelijk werk met werk wordt gemaakt.

Hans Tanis, portefeuillehouder bereikbaarheid Drechtsteden: ‘Een goede bereikbaarheid van de Drechtsteden is belangrijk als economisch aantrekkelijk gebied, zowel voor onze inwoners als bedrijven. De aanpak van de N3 is een mooi voorbeeld van samenwerken aan bereikbaarheid met Rijkswaterstaat, gemeenten, ondernemers en inwoners.’

Bianca Janssen, districtshoofd Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid: ‘We zetten samen met de regio in op thema’s als duurzaamheid en op een goede bereikbaarheid van de Drechtsteden tijdens de werkzaamheden.’

Rik van der Linden, wethouder gemeente Dordrecht: ‘Dit is goed nieuws voor Dordrecht, de N3 is een belangrijke ontsluitingsroute voor onze stad. Na de grote opknapbeurt kan de weg weer voor jaren mee. Tegelijk horen we de zorgen van de stad over de leefbaarheid rondom de N3. We nemen dit nadrukkelijk in de maatregelen die leefbaarheid en bereikbaarheid in balans moeten houden.'

Jan Nathan Rozendaal, wethouder gemeente Papendrecht:
‘We zijn blij met een brede aanpak. Het gaat niet alleen om de vernieuwing van de  weg, maar we bekijken gelijk of we het geluid kunnen verminderen, de luchtkwaliteit verbeteren en de veiligheid verhogen.'

Afstemming
Rijkswaterstaat en de Drechtsteden werken ook in dit project nauw samen en stemmen wensen en planningen, gegeven de beschikbare budgetten af. Daarbij zijn duurzaamheid, veiligheid, geluid, leefbaarheid en doorstroming de thema's die ook met de omgeving besproken worden. Alle maatregelen komen straks op een gebiedskaart waarop staat waar wat gaat gebeuren.

Bianca Janssen van Rijkswaterstaat stelt bij RTV Rijnmond: "Wat we vooral belangrijk vinden is dat we de hinder straks minimaliseren en dat we daarom ook vroegtijdig communiceren en met andere partijen om de tafel gaan zitten om dat te bereiken."

Overige projecten
Naast de N3 voert Rijkswaterstaat de komende jaren nog een aantal andere projecten in het Drechtstedengebied uit zoals de uitbreiding van de capaciteit van de aansluitingen van de N3 op de A15 en A16 (2018/2019). Ook wordt de A15 verbreed tussen Papendrecht en Sliedrecht (2019-2020) en staat de renovatie van de Wantijbrug in 2019 op de agenda.

Bereikbaarheid tijdens het werk
Bij de plannen voor de N3 wordt rekening gehouden met deze en andere projecten in de omgeving van de N3, zodat weggebruikers en omwonenden zo min mogelijk hinder ervaren en de bereikbaarheid tijdens het werk zo goed mogelijk blijft. Daarbij speelt mobiliteitsmanagement ook een grote rol. Ondernemers in de Drechtsteden zetten daarvoor met het platform Samen Bereikbaar in op slimme en duurzame oplossingen die zorgen voor minder files door minder autogebruik en gedragsverandering.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.