Gemeenteraad geeft burgemeester tijd om naar Dordrecht te verhuizen

22 september 2017

DORDRECHT - Burgemeester Wouter Kolff is dinsdag in de gemeenteraad bij een agendapunt direct betrokken. De gemeenteraad mag zich uitspreken over het voorstel om hem nog langer de tijd te geven Dordtenaar te worden. Overigens AD De Dordtenaar berichtte al begin september dat de burgemeester op 1 november de sleutel van zijn nieuwe woning aan de Singel krijgt.

Dat houdt in, dat hij na een verbouwing Dordtenaar zal worden met zijn vrouw.

Het voorstel aan de raad heeft als tekst:

De heer A.W. Kolff is met ingang van 13 september 2017 benoemd tot nieuwe burgemeester van Dordrecht. Hij is nog niet woonachtig in Dordrecht, terwijl dit op grond van artikel 71 lid 1 van de Gemeentewet wel een vereiste is.

Op grond van artikel 71 lid 2 van de Gemeentewet kan de raad voor ten hoogste een jaar ontheffing verlenen van de verplichting om de werkelijke woonplaats in de gemeente te hebben. De heer Kolff heeft overigens al een woning gekocht in de gemeente Dordrecht, waarvan hij op 1 november aanstaande de sleutel krijgt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.