Albert Schweitzer Ziekenhuis is nu digitaal

22 september 2017 door Hennie van der Zouw
Albert Schweitzer Ziekenhuis is nu digitaal

DORDRECHT - Het Albert Schweitzer ziekenhuis is sinds vrijdag 22 september digitaal. Onder zeer grote belangstelling van honderden eigen medewerkers werd het nieuwe Elektronisch Patiënten Dossier, het systeem HiX van leverancier Chipsoft, in gebruik gesteld.

Dit betekent dat alle gegevens over patiënten en hun behandelingen zich nu niet meer in papieren dossiers bevinden, maar in een beveiligd computernetwerk. Zorgverleners kunnen de patiënt over wie zij de zorg hebben, nu meteen opzoeken op elke computer in het ziekenhuis. Problemen zoals een incompleet dossier, een dossier op de verkeerde plek of een onleesbaar handschrift behoren daardoor tot het verleden. De zorg wordt nog veiliger en efficiënter.

Al ruim een jaar tikte de virtuele klok van de voorbereidingen op HiX terug naar 22 september, 12.00 uur. Dat jaar was hard nodig om de ICT-infrastructuur gereed te krijgen, zorgprocessen aan te passen en personeel op te leiden. Maar al om vier minuten vóór twaalf werd de rode knop ingedrukt ‘omdat de zaal onrustig werd’, zoals bestuursvoorzitter Peter van der Meer vaststelde: het enthousiasme om aan de slag te gaan met HiX was voelbaar.

Met confetti en alcoholvrije 'bubbels' trad het ziekenhuis de moderne tijd binnen. En daarmee ook een ‘tijdperk van verbinding’. Want niet alleen staat elke betrokken zorgverlener nu direct in verbinding met het digitale dossier van zijn of haar patiënt, ook de patiënt zelf en de huisarts kunnen voortaan met gebruik van hun DigiD meekijken in hun dossier en uitslagen via het portaal www.mijnasz.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.