Nachtafsluiting Wantijbrug (aangepaste versie)

22 september 2017 door Hennie van der Zouw
Nachtafsluiting Wantijbrug (aangepaste versie)

DORDRECHT - In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 september van 21:00 uur tot 03:00 uur  wordt de Wantijbrug in de N3 afgesloten voor alle verkeer, behalve openbaar vervoer in verband met werkzaamheden aan de besturing en bediening van de brug.

Omleidingen
Het verkeer wordt via borden langs de weg omgeleid via de Prins Hendrikbrug. Vervoer voor gevaarlijke stoffen wordt opgevangen en gefaseerd doorgelaten tussen de tests door.

Fietsers en voetgangers
Tijdens de afsluiting leiden verkeersregelaars fietsers en voetgangers veilig in groepen over de brug heen.

Openbaar vervoer
De bussen van Arriva mogen bij uitzondering en onder begeleiding van verkeersregelaars de brug gebruiken tijdens de werkzaamheden.

Hinder voor het scheepvaartverkeer
Tijdens de werkzaamheden is vanwege testen van het beweegbare deel van de brug op deze locatie geen doorvaart voor de scheepvaart mogelijk van woensdag 27 september 22:00 uur tot en met donderdag 28 september 02:00 uur. De vaste overspanning is niet gestremd en normaal beschikbaar voor de scheepvaart. Schepen die te hoog zijn, zullen hun hoogte moeten verlagen of hun mast moeten strijken. Er is geen omvaarroute ingesteld. De meest actuele stand van zaken voor het scheepvaartverkeer is te vinden op www.vaarweginformatie.nl.

Werkzaamheden
Rijkswaterstaat controleert en test of de besturing en bediening van de brug aan de gestelde eisen voldoet en past deze zonodig aan. Dit betreft zowel de lokale bediening als de bediening op afstand vanuit de verkeerscentrale, Tijdens het testen zal het beweegbare deel van de brug regelmatig in beweging komen. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is het nodig de brug voor alle verkeer af te sluiten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.