Joods Monument in stadhuis overgedragen aan Gymnasium leerlingen

25 september 2017 door Hennie van der Zouw
Joods Monument in stadhuis overgedragen aan Gymnasium leerlingen

DORDRECHT - Afgelopen maandagmorgen 25 september werd in het bijzijn van de nieuwe burgemeester Wouter Kolff het Joods monument in het stadhuis ,,overgedragen".

Dit monument is geadopteerd door leerlingen van het Johan de Wittgymnasium. In het kader van de geschiedenislessen hebben de leerlingen historisch onderzoek gedaan naar de weggevoerde Dordtse Joden. De overdracht begon om 11.00 uur.

Het verhaal van de grote deportatie van Dordtse Joden, 75 jaar geleden, zal op zondagavond 12 november vanaf zeven uur  de rode draad zijn tijdens een bijeenkomst n de Grote kerk.

Foto's: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.