Succesvolle Kinderboekenweek bij de Bibliotheek AanZet

23 oktober 2015
Succesvolle Kinderboekenweek bij de Bibliotheek AanZet

DORDRECHT / DRECHTSTEDEN - De Bibliotheek AanZet kijkt terug op een zeer succesvolle Kinderboekenweek. In 13 grote bibliotheken in het hele werkgebied kwamen veel nieuwsgierige kinderen met hun ouders en grootouders over de vloer. Dat leidde tot maar liefst 755 nieuwe jeugdleden en 100 nieuwe volwassen leden. Daarmee blijkt weer dat de bibliotheek springlevend is. Deze nieuwe leden kunnen zich nu ook laten inspireren door en gebruikmaken van het uitgebreide aanbod van AanZet.

Uitgebreid programma
Het thema van de Kinderboekenweek Raar, maar waar! leende zich voor uiteenlopende activiteiten waardoor er een heel divers programma samengesteld kon worden. Met ruim zestig programmaonderdelen was er voor elk wat wils: o.a. spectaculaire voorstellingen van Mad Science, workshops van diverse illustrators, LEGO robots om te programmeren, voorleesvoorstellingen voor de kleintjes, lezingen van kinderboekenauteurs, proefjescircuits en grote spinnen en slangen. 
Samenwerking
De Bibliotheek staat midden in de maatschappij. Er wordt samengewerkt met partners in de regio om zo nog meer mensen te bereiken. Voor de Kinderboekenweek waren dat o.a. Cultuurcentrum ToBe, Kinderboekwinkel de Giraf, het Onderwijsmuseum, Jeugd Actief Leerdam, LimonadeBrigade in Gorinchem en het DaVinci College.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.