Kinderboekenweek bij Bibliotheek Aanzet

28 september 2016
Kinderboekenweek bij Bibliotheek Aanzet

DRECHTSTEDEN - Het is bijna zover; van woensdag 5 oktober t/m zondag 16 oktober is de Kinderboekenweek 2016. Dit jaar gaan we met opa en oma op ontdekking. Hoe deden zij dingen vroeger toen ze kind waren? En wat kunnen ze van de kinderen van nu leren?

Tijdens de Kinderboekenweek nemen de kinderen hun opa, oma of ouders mee op avontuur. Leer samen meer over 3D-printen en robots bouwen. Of laat een gekke foto maken met z'n allen. Natuurlijk is er veel aandacht voor de mooiste verhalen waar oma's of opa's een rol spelen. Verhalen van vroeger waren nog nooit zo spannend! Maar ook voorstellingen, workshops en voorlezen, er is voor elk wat wils. Alle activiteiten tijdens de Kinderboekenweek zijn gratis.

Er staan activiteiten op het programma voor kinderen vanaf 3 jaar. En natuurlijk zijn niet alleen opa's en oma's, maar ook vaders, moeders, broers en zussen zijn van harte welkom om dit Kinderboekenfeest mee te vieren.

Een greep uit de activiteiten
- Vliegen of zweven: workshop van LexLab waarin je leert over vliegtuigen en raketten én aan de slag gaat om er een te maken.
- Onthouden wat oma vertelt: voorleesvoorstelling van Machteld Teekens. Welke spannende verhalen zitten er in oma's hoofd?
- Mijn opa de uitvinder: Mad Science komt weer langs met een spectaculaire voorstelling! Dat wil je niet missen.
- Spellen uit grootmoeders tijd: Een ouderwets gezellige middag, met spelletjes, een snoepkraam én pannenkoeken.
- Loet & oma: Een eigenwijze muzikale voorstelling waarin Ruth Bakker voorleest uit Loet moet samen met oma.
- Workshops: laat je fantasie de vrije loop bij alle leuke workshops die je kunt doen. Van raketten bouwen tot illustreren, er is voor elk wat wils.
- Voorlezen: voor de allerkleinsten wordt er in verschillende bibliotheken voorgelezen. Schuif gezellig aan!

Kijk op de website voor een compleet en actueel programmaoverzicht en meld je daarop aan, zodat je verzekerd bent van een plekje.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.