Olympisch kampioen Maarten van der Weijden hoofdgast Kunstmin Live

10 maart 2016
Olympisch kampioen Maarten van der Weijden hoofdgast Kunstmin Live

DORDRECHT - Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden is de hoofdgast tijdens de talkshow Kunstmin Live op woensdag 13 april om 20.00 uur in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht. De talkshow betekent tevens de kick-off van de tweede editie van de Dordrecht City Swim to Fight Cancer op 27 augustus. Vanaf 13 april kunnen deelnemers zich inschrijven en zijn donaties en sponsors welkom.

Bij Kunstmin Live draait het om de passies en interesses van een aansprekende hoofdgast, een criterium waar Van der Weijden ruimschoots aan voldoet. De nationale sportheld werd Olympisch- en wereldkampioen bij het openwaterzwemmen. Indoor behaalde hij diverse nationale titels. Tijdens het jaarlijkse sportgala van 2008, waar hij sportman van het jaar werd, kondigde Van der Weijden zijn afscheid aan. In de laatste Kunstmin Live van dit seizoen komen zijn sportieve prestaties aan bod, maar is er vooral ook ruimte voor de minder bekende kanten van de zwemmer.

Kunstmin Live wordt gepresenteerd door journalist Kees Thies en theatermaker Marjolein Meijers. Beeld- en muziekfragmenten omlijsten het gesprek. De Kunstmin Live huisband, onder aanvoering van zangeres Sanne Monster, treedt op en de zaal wordt ingericht als een gezellig café. Maarten van der Weijden overwon kanker en is landelijk ambassadeur van de City Swim to Fight Cancer. Dit zwemevenement voor het goede doel wordt in diverse Nederlandse steden gehouden.

Op 27 augustus zwemt Van der Weijden in Dordrecht mee om geld binnen te halen voor onderzoek naar kanker en kankerbestrijding.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.