Zaterdag 23 september was Remco Valkman (1971) te gast bij Studio De Witt

25 september 2017

DORDRECHT - Remco Valkman is geboren in Groenlo maar is ondertussen een echte Dordtenaar geworden. Hij is ondernemer en eigenaar van het Dordtse uitzendburo NestrX dat zich richt op de oudere werknemers. Naast zijn ondernemerschap, is hij lid van het bestuur van de Dordtse VVD , liefhebber van muziek, speelt zelf gitaar, liefhebber van poezie en is een sociaal , liberaal, betrokken mens.

Ben Corino praatte met hem over zijn ondernemerschap, de arbeidsmarkt voor de oudere werknemers die op dit moment er niet hoopgevend uit ziet of denkt Valkman daar anders over?

De muziek in dit programma was ook de keuze van Remco Valkman

In het tweede uur was er aandacht voor de actualiteiten.

De nieuwe lijstrekkers van het CDA Peter hijkoop en de VSP Margret Stolk waren in de studio aanwezig samen met de mannen die het stokje gaan overdragen Bert vd Burgt en Henk Tazelaar  Met hun praatte Ben over de verandering in het lijsttrekkerschap en de verwachtingen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Dordtyard is een cultureelcentrum aan het worden. Nu vinden er weer nieuwe voorstellingen plaats. Sense of  Music is er te zien en te beluisteren. Maar wat men er zich bij moet  voorstellen kwam Lydia Vollebregt van Sense of Music in de studio vertellen.

Wildplassen is verboden dat is bekend. Dat je er een boete mee riskeert dat moge ook bekend zijn. Maar wat dan, wanneer je zo erg moet plassen en er geen toilet beschikbaar is? Daar biedt de wet geen oplossing voor, dus dan zit er niet anders op, dan op straffe van een boete maar avontuurlijk wild te plassen. In Dordrecht kent men geen publieke toilet mogelijkheden op straat. Mannen vinden wel hun oplossing, maar voor vrouwen is dat lastiger. Het groen links raadslid Kitty Kruger pleit al veel langer voor toilet voorzieningen op straat, maar werd tot nu toe niet gehoord. Ben Corino praatte hier met Kitty Kruger over.

Landelijk bestaan er nog de nodige bezwaren tegen het invoeren van het Electronisch Patienten Dossier (EPD). Vrijdag 22 september voerde het Albert Schweitzer Ziekenhuis het EPD voor zijn ziekenhuis in. In een interview legde Bestuursvoorzitter Peter van de Meer uit waarom zijn ziekenhuis voor de invoering heeft gekozen.

Dichter van dienst is Wim Jilleba.

Studio De Witt van 10.00 u-12.00 u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9 (kabel) Kanaal951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Foto: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.