Henk Verweerd van de Dordtse literaire uitgeverij Liverse te gast bij Studio De Witt

30 september 2017 door Hennie van der Zouw
Henk Verweerd van de Dordtse literaire uitgeverij Liverse te gast bij Studio De Witt

DORDRECHT - Zaterdag 30 september was Henk Verweerd (1947), eigenaar van de Dordtse literaire uitgeverij Liverse te gast bij Studio De Witt.

Henk Verweerd koestert de wereld van de kleine uitgeverijen, literaire schrijvers en prozaisten. Hoewel zijn start anders deed bevroeden. Hij studeerde in Amsterdam econmetrie maar zijn carriere en levensweg kende zijpaden die hem uiteindelijk tot Liverse brachten.

In deze tijd waarin uitgeverijen het moeilijk hebben getuigt het van lef om onversaagd door te gaan met het uitgeven van dichtbundels en verhalen, maar ook nieuwe auteurs en dichters de mogelijkheid bieden om hun werk te publiceren.

Eigentijdse Nederlandse en vertaalde poezie, wordt onder de noemer Bordeuaxreeks door Liverse uitgegeven. Hier vinden wij namen terug als de T.S. Elio Prijs-winnaar John Burnside, Charles Bukowski, Kavis en Job Degenaar.

Met Henk Verweerd praatte Ben Corino over zijn weg, de zijpaden die hem onder andere in kontakt brachten met Heinz Polzer die bij het grote publiek bekend stond als Drs. P. Over zijn VARA periode en zijn politieke betrokkenheid in het verleden maar ook over het ondernemerschap van een uitgever.

De muziek in het programma was ook ingebracht door Henk Verweerd.

In het tweede uur was er aandacht voor de actualiteiten.

Zo was er aandacht voor het door verpaupering bedreigde Teerlink-pand, een interview hierover met wethouder Piet Sleeking. In de studio waren Dordt kenners en journalisten aanwezig om hier verder over dit onderwerp met Ben Corino in gesprek te gaan.

Ook werd er stilgestaan bij het intrekken van het plan om de Visbrug van een lopening te voorzien, die zicht op de verbinding met het water moest gaan bezorgen.

Deze onderwerpen en nog andere actualteiten warn zaterdag te horen in het actualiteiten uur van Studio De Witt, dat werd afgesloten door de Dichter van Dienst Esther de Beun met een op de actualiteit gericht gedicht.

Studio De Witt van 10.00 uur - 12.00 uur bij Drechtstad FM 95.7 (ether), 105.9 (kabel), Kanaal 951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Bron foto's: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.