FC Dordrecht pakt punt tegen FC Volendam en zet succesvolle reeks in eigen huis voort

30 september 2017 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Vanavond speelden de Schapekoppen de vierde thuiswedstrijd van het seizoen. De ploeg uit Dordrecht wilde de succesvolle reeks in eigen huis voort zetten en de drie punten aan de Krommedijk houden. De tegenstander van vanavond was de ploeg uit het bekende oudhollandse vissersdorp: FC Volendam.

De Volendammers kenden een matige seizoensstart, door slechts drie punten te behalen in zes wedstrijden. Een extra tegenvaller voor de Volendammers was het ontbreken van aanvoerder Kees Kwakman, hij scheurde zijn enkelband tijdens de gewonnen bekerwedstrijd tegen Quick Boys. Bij FC Dordrecht ontbraken vanavond Mawouna Amevor en Gustavo Hamer in de basis. Aanvoerder Amevor moest een schorsing uitzitten en Hamer had teveel last van zijn enkel. Julius Bliek mocht vandaag debuteren in de basis.

In de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op. FC Volendam was meer in balbezit, maar de Dordtenaren waren gevaarlijker voor de goal. In de 13e minuut was het Jafar Arias die de eerste kans op zijn schoen kreeg, maar hij schoot de bal net over de goal. De tweede kans van de wedstrijd was voor Calcan in de 17e minuut, een voorzet van Mahmudov kwam bij de tweede paal terecht. Calcan raakte de bal wel hard, maar schoot de bal in het zijnet.

Beide ploegen probeerden op zoek te gaan naar de openingstreffer. In de 37e minuut was het Kevin Visser die scoorde voor FC Volendam, hij schoot de bal langs Renze Fij, die tot aan dat moment alle doelpogingen van de Volendammers wist te weren. In de 38e minuut kon Mahmudov wat terug doen voor FC Dordrecht, hij kon vrij koppen maar kopte de bal in de handen van Volendam-keeper Verhulst. De Schapekoppen gingen met een 0-1 achterstand de rust in.

Na de rust kwamen de Dordtenaren beter uit de kleedkamer. Er werd feller gevoetbald en meer druk gezet op de Volendammers. FC Volendam creëerde wel kansen, er werd van grote afstand geprobeerd om over Fij heen te schieten. Veerman zag Renze Fij ver voor zijn doel staan, maar die wist een tegengoal te voorkomen. Daarna ging FC Dordrecht beter voetballen. In de 52e minuut kon Antonio Stankov doorbreken.

Hij gaf de bal mee aan Tom Rosenthal die hem voorgaf aan Arias die hem rond de middenstip binnen kon schieten: 1-1. Dordrecht leek steeds meer in de wedstrijd te komen en creëerde een aantal grote kansen. Toch was het de ploeg uit Volendam die op een 1-2 voorsprong kwam. Fij wilde de bal meerollen maar rolde de bal in de voeten van Veerman die de bal beheerst binnenschoot. Vanaf dat moment gingen de Schapekoppen op zoek naar de aansluitingstreffer. Mailson Lima Duarte Lopes mocht invallen voor debutant Bliek en stichtte meteen veel gevaar vanaf de rechterkant. Lima viel goed in met een aantal goede acties en voorzetten, maar een aantal goede kansen werden niet benut. In de 87e minuut was daar dan eindelijk de gelijkmaker.

Lima kon voorgeven op Stankov die de bal goed binnenkopt: 2.2! Na 90 minuten spelen en 3 minuten extra tijd besloot scheidsrechter Clay Ruperti, die overigens zijn debuut maakte, om een einde te maken aan de wedstrijd. Weer een punt voor de Dordtenaren, die nog altijd ongeslagen zijn in eigen huis.

Volgende week wacht er een nieuwe thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. De ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen kende nog niet de start waar het op had gehoopt, het speelde twee keer gelijk tegen Telstar en FC Emmmen, verloor van NEC, Jong PSV en FC Den Bosch en won van RKC Waalwijk. Vandaag won de ploeg echter van het goed voetballende Jong AZ, een wedstrijd wat hen veel vertrouwen op zal doen. Hierdoor reist de ploeg uit Eindhoven met 8 punten af naar de Krommedijk, waar het de derde overwinning van het seizoen hoopt te boeken. De Schapekoppen zullen er alles aan gaan doen om de ongeslagen reeks in eigen huis weer voort te zetten. Dat belooft dus een leuke wedstrijd te worden in het Riwal Hoogwerkers Stadion!

De wedstrijd begint om 20:00, tot volgende week!

Opstellingen:
FC Dordrecht: Fij (K); Stankov, Alkan©, Bliek, Misidjan; Bakker, Mahmudov, Rosenthal; Calcan, Arias, Mutzers.
FC Volendam: Verhulst (K); Betti, Schilder, Schouten, Kok, Veerman, Pedro, Runderkamp, ten Den, Visser, Mertens.

Doelpunten: 36. 0-1 Visser, 52. 1-1 Arias, 65. 1-2 Veerman, 87. 2-2 Stankov