Nationale Kringloopdag bij Opnieuw & Co

02 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Nationale Kringloopdag bij Opnieuw & Co

DORDRECHT - Zaterdag 7 oktober Nationale Kringloopdag bij Opnieuw & Co. Het thema van de nationale kringloopdag is FEEST. Daarom is het op zaterdag 7 oktober 2017 feest bij alle vestigingen van Opnieuw & Co. Opnieuw & Co viert dit feest met allerlei acties en activiteiten. Is het normaal al een feest om de kringloopwinkels te bezoeken, tijdens de nationale kringloopdag op zaterdag 7 oktober staat de tent op zijn kop en gaat het dak eraf.

Opnieuw & Co heeft van alles te vieren tijdens dit kringloopfeest zoals:
De wegwerkzaamheden aan de Merwedestraat in Dordrecht zijn klaar. Maanden lang was Opnieuw & Co Dordrecht lastiger te bereiken. Nu zijn de wegwerkzaamheden afgerond en is het een genot om over de vernieuwde Merwedestraat naar Opnieuw & Co Dordrecht te rijden.

Keurmerk Kringloopbedrijven
Opnieuw & Co heeft in september het keurmerk van de kringloopbranche (BKN) weten te verlengen, ook een feestje waard. Dit keurmerk staat voor kwaliteit en is afgeleid van de bekende iso-certificering. Kwaliteit in de bedrijfsvoering maar ook in de samenwerking met partners zoals gemeenten, afval bedrijven, scholen enzovoort.

Nog meer feest: Opnieuw & Co bestaat dit jaar 10 jaar en dat heeft men in mei van dit jaar al groots gevierd. Tijdens de nationale kringloopdag op zaterdag 7 oktober sluit Opnieuw & Co dit feestjaar af met 25% kortingen op het hele assortiment, live muziek, gratis koffie/thee en demonstraties meubelen pimpen. De grote klapper is ook dit jaar weer de grote rommelmarkt met bijna 100 kramen bij Opnieuw & Co Zwijndrecht.

De afgelopen jaren reden er tijdens de nationale kringloopdag bussen tussen de 5 filialen van Opnieuw & Co. Uit kostenoverweging heeft men besloten om dat dit jaar niet te doen.

Hergebruik Werkt
Dat is het motto van Opnieuw & Co. De doelstellingen van Opnieuw & Co zijn het creëren van (sociale-) werkgelegenheid en het realiseren van hergebruik. Opnieuw & Co heeft geen winstdoelstelling. Er werken bijna 500 mensen bij de 5 vestigingen van Opnieuw & Co in Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Ridderkerk en Barendrecht en ze verwerken ruim 4500 ton goederen per jaar waarvan 90% wordt hergebruikt.

Opnieuw & Co Rotterdam
Opnieuw & Co gaat dit jaar nog een vestiging openen in Rotterdam Prins-Alexander aan de Koperstraat 31. Deze uitbreiding is al langer een wens van Antes (Bouman GGZ), één van de partners van  Opnieuw & Co. Deze nieuwe vestiging zorgt voor meer werkgelegenheid en voor meer hergebruik aldus Marcel van Goch, directeur van Opnieuw & Co.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.