Varna-week: 'Stedenband Dordrecht-Varna bestaat precies vijftien jaar'

30 september 2016
Varna-week: 'Stedenband Dordrecht-Varna  bestaat precies vijftien jaar'

DORDRECHT - De Stedenband Dordrecht-Varna  bestaat precies vijftien jaar. Dit wordt gevierd met een Varna-week, van vrijdag 28 oktober tot en met woensdag 2 november. Er is een gevarieerd programma waarin iedereen op verschillende manieren kennis kan maken met de Bulgaarse cultuur.
Donderdag en vrijdag komt een handelsmissie uit Varna op bezoek in de Drechtsteden. Bedrijven uit de maritieme sector van beide regio’s ontmoeten elkaar, wisselen ervaringen uit en ontdekken wellicht dat zij zakelijk iets voor elkaar kunnen betekenen. Varna ligt aan de Zwarte Zee en is de belangrijkste havenstad van Bulgarije.

De feestelijke activiteiten van de stedenband starten op vrijdagavond in The Movies met de Bulgaarse film ‘World is big and salvation lurks around the corner’ van regisseur Stephan Komandarev te zien. De film vertelt het verhaal van de fabrieksarbeider Vasil die met vrouw en kind naar het westen probeert te vluchten. Er is Engelstalige ondertiteling.

In het BeneVia Muziekcentrum is zaterdagavond een bijzonder klassiek concert met Dordtse en Bulgaarse musici. Pianiste Mariette Petkova en violist Micho Dimitrov spelen Bulgaarse composities. Het Philharmonisch Jeugdorkest en het Operakoor Dordrecht treden ook op.

Poppentheater XIEWEL laat jong en oud zondag genieten van een sprookje in Bulgaarse sfeer in het theater van de Berckepoort.

Dinsdagavond kunnen liefhebbers Bulgaars koken onder leiding van Marina Brinkman en Nina van Hoof. Na afloop is er natuurlijk een gezamenlijk diner.
De Varna-week sluit op woensdag feestelijk af met volksdansvereniging Machar die iedereen uitnodigt om mee te dansen in hun repetitieruimte op het Leerpark.

Het begin van de Varna-week valt samen met de opening van de tentoonstelling ‘Het oudste goud van de wereld’ in het Dordrechts Museum op donderdag 27 oktober. Er zijn gouden sieraden en gebruiksvoorwerpen te zien die in de jaren zeventig van de vorige eeuw in een oud grafveld bij Varna zijn gevonden. De tentoonstelling is tot eind april 2017 te zien.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.