Viering vijftien jaar stedenband: Varna-week in de Drechtsteden

19 oktober 2016
Viering vijftien jaar stedenband: Varna-week in de Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - Op woensdag 26 oktober start een speciale Varna-week in de Drechtsteden. In het kader van vijftien jaar stedenband Dordrecht –Varna vinden diverse activiteiten plaats. Een handelsdelegatie uit Varna bezoekt een business-forum, in het Dordrechts Museum start een expositie met het oudste bewerkte goud en de stichting Stedenband Dordrecht-Varna organiseert Bulgaarse activiteiten.

Woensdag 26 oktober arriveren de Bulgaarse Deputy-Minister van economie Lyuben Petrov, de burgemeester van Varna Ivan Nikolaev Portnih en twintig Bulgaarse maritieme bedrijven in Dordrecht. Donderdag 27 oktober maken zij kennis met dertig maritieme bedrijven uit de regio Drechtsteden tijdens een Nederlands-Bulgaars business-forum bij het bedrijf Veth Propulsion in Papendrecht. Bedrijven met internationale ambities kunnen er snel de juiste contacten leggen. DEAL! Drechtsteden Promotion & Investment Agency is ook aanwezig. Vrijdag 28 oktober zijn er business-to-business meetings, een bezoek aan Royal IHC in Kinderdijk en de Rotterdamse haven.

Voorzitter van het Drechtstedenbestuur drs. A.A.M. Brok: "De regio Drechtsteden is een belangrijke maritieme regio en blinkt uit in de maritieme maakindustrie. Grensoverschrijdende maritieme samenwerking is belangrijk voor het midden- en kleinbedrijf, voor grotere ondernemers en voor overheden in de 'new economy' van het verenigd Europa."

Oudste goud ter wereld
De Bulgaarse Deputy-Minister en burgemeester trakteren inwoners uit de Drechtsteden en omgeving op een unieke expositie. De tentoonstelling 'Het oudste goud van de wereld – schatten uit Varna' bestaat uit gouden sieraden en gouden gebruiksvoorwerpen. Het goud is ongeveer 7000 jaar oud. In het vijfde millennium vóór Christus ontdekten lokale stammen rond de Bulgaarse stad Varna als eerste ter wereld hoe ze goud konden winnen uit erts. De schatten werden gevonden toen bij de aanleg van een industrieterrein in de omgeving van Varna een groot grafveld werd aangetroffen. De expositie is van 28 oktober t/m 28 april te zien in het Dordrechts Museum.

Varnaweek
Tijdens de Varnaweek kunnen belangstellenden kennis maken met verschillende aspecten van Bulgarije. Op diverse locaties in Dordrecht worden Bulgaarse films vertoond, klassieke muziek uitgevoerd, Bulgaarse wijnen geproefd, poppentheater gespeeld en Bulgaars gekookt en gedanst.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.