Evenknie van Tolktunnel Kiltunnel in Zeeland kent in elk geval zes tolvrije zaterdagen

02 mei 2017
Evenknie van Tolktunnel Kiltunnel in Zeeland kent in elk geval zes tolvrije zaterdagen

DORDRECHT -/ ZEELAND - Zowel rondom de Kiltunnel als rondom de Westerscheldetunnel klinkt regelmatig de roep om de tol te schrappen. Dit jaar is het veertig (!) jaar geleden dat de Kiltunnel met tol werd geopend tussen het eiland van Dordrecht en de Hoeksche Waard.

Ook Antoin Peeters, nieuwslezers van RTL, heeft op verschillende plaatsen al gepleit voor een tolvrije tunnel: Haal de slagbomen weg!

Wethouder Jasper Mos gaf in een reactie al eens aan dat er wellicht in 2020 mogelijkheden zijn, maar de tunnel heeft nog meer zogeheten beheerskosten te maken. Actiesvoerders hebben wel handtekeningen opgehaald om de tunnel over te dragen aan het rijk, die dan voor de kosten instaat.

In Zeeland is er een stap gezet (nformatie)

Tolvrije dagen

In 2017 heeft de Westerscheldetunnel zes tolvrije zaterdagen.
Tolvrije dagen 2017

In 2017 hoeft u voor de Westerscheldetunnel op de volgende zaterdagen geen tol te betalen: 28 januari, 25 februari,
8 april, 9 september, 28 oktober en 25 november.  De tolvrije dag duurt precies 24 uur en loopt van 00.00 tot 24.00 uur.
Hoe werkt het?

Aan beide zijden van het Tolplein worden drie lanen beschikbaar gesteld. Van deze drie lanen staan de slagbomen de hele dag open. Het gaat om de lanen 2 en 3 voor automobilisten en motorrijders en laan 7 voor vrachtwagens. Als je met een t-tag passeert, wordt er niets afgeboekt. Let op: de maximale snelheid op het Tolplein is en blijft 30 km/u!
Aantal tolvrije passages

\Hoe is het ontstaan?

Sinds 2012 heeft de Westerscheldetunnel een aantal tolvrije dagen per jaar. Met ingang van 2012 zijn de opcenten op de motorrijtuigenbelasting door de Provincie Zeeland verhoogd. Een deel van de meeropbrengst, namelijk € 2 mln, komt jaarlijks ten goede aan het verlagen van de toltarieven van de Westerscheldetunnel voor diverse doelgroepen:

   

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.