Gert Zwartjes zomerkampioen van De Klockelaer

05 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Gert Zwartjes zomerkampioen van De Klockelaer

DORDRECHT - Met de herfstcompetitie van 2017 op het punt van beginnen kijken we nog even terug naar de afgelopen zomercompetitie 2017 van de Klockelaerschaakgroep voor "oudere” schakers. Voor de eerste keer won Gert Zwartjes, oud-voorzitter van schaakclub Dordrecht, een van de seizoenscompetities in de A-groep. Tweede werd Mark Hopman en lentekampioen 2017 Bert Dobber legde deze keer beslag op de derde plaats. In groep-B eindigde Manuel Rubio Perez voor Ernst Berens en Kok Kraaijeveld.

Iedere donderdagmorgen wordt er door maar liefst 35 schakers in een ongedwongen sfeer gespeeld aan de Tak van Poortvlietstraat in Crabbehoff, maar wel doet een ieder natuurlijk zijn uiterste best de tegenstander te verslaan en strijdt tot het mat er op volgt.

Door het spel vaak te spelen stijgt het niveau van de partijen en de altijd welkome nieuwelingen in het spel groeien vaak al snel uit tot niet te onderschatten tegenstanders. Schaken bij De Klockelaer van alle niveaus. Huisschakers kunnen de eerste stappen in competitieverband zetten en clubschakers krijgen de kans extra ervaring op te doen.

Iedere "oudere jongere" (m/v) kan meedoen en wellicht krijgen deelnemers zo ook zin om bij de Dordtse schaakclubs SC Dordrecht en De Willige Dame mee te gaan doen. Wie gezellig en ontspannen in De Klockelaar wil komen schaken is van harte welkom om op donderdagmorgen aan te schuiven bij in de lentecompetitie. Met dat "oudere" valt het overigens wel mee: er spelen zowel veertigers als tachtigers mee in De Klockelaer. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: Ze schaken graag en dat is te merken aan de trouwe wekelijkse opkomst. Een Klockelaerschaker, man of vrouw, slaat niet graag een donderdagmorgen over.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.