Presentatie ijssporten tijdens open dag op zaterdag 14 oktober

05 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Presentatie ijssporten tijdens open dag op zaterdag 14 oktober

DORDRECHT - Op zaterdag 14 oktober organiseert IJssportinDordt in samenwerking met Optisport en het gemeentelijke Sportbedrijf DordtSport een open dag op de Dordtse Sportboulevard.
IJssportinDordt is een initiatief van de aanbieders van schaatssporten in Dordrecht, die je deze dag graag kennis laten maken met de fantastische sporten in de ijshal binnen de Sportboulevard.

In de vroege middag is het al mogelijk om lessen kunstschaatsen te bekijken vanaf de tribunes van 12.00 tot 14.00 uur, van 14.15 tot 16.15 uur kun je zelf GRATIS meedoen met clinics ijshockey, kunstschaatsen en shorttrack en om 20.30 uur krijg je GRATIS toegang tot een spectaculaire Eerste Divisie wedstrijd ijshockey van de Lions.

Clinics ijshockey, shorttrack en kunstschaatsen
Op de Sportboulevard kun je leren schaatsen bij de ijshockeyschool van de ProClass Lions, Kunstrijvereniging De Drechtsteden en de IJssportvereniging Alblasserwaard.
Tijdens de open dag kun je van 14.15 tot 16.15 uur meedoen met clinics ijshockey, shorttrack en kunstschaatsen. Vooraf inschrijven is niet nodig. Alle kinderen van 4 t/m 10 jaar zijn welkom om te komen kijken en mee te doen.
De verenigingen presenteren zich op het ijs en bij de kramen is alle informatie over een vervolgaanbod en diverse acties beschikbaar, zoals proef- of snuffellessen en wellicht een lidmaatschap van de vereniging om wekelijks lessen te volgen met teams of individueel. Daarnaast zullen er ook diverse demonstraties worden gegeven.
Voor deelname kun je zelf schaatsen en handschoenen meebrengen, lenen (ijshockey) of je kunt schaatsen huren op de ijsbaan.

Kunstschaatsen
Wil je op 14 oktober graag een gratis proefles kunstschaatsen meedoen dan is dat mogelijk voor kinderen van 4 t/m 11 jaar van 12.00-13.00 uur en voor de jeugd plus van 12 t/m 29 jaar van 13.00-14.00 uur. Inschrijven voor deze lessen is mogelijk via de website of meld je aan bij de verenigingsbalie een half uur voor de les begint. Instroom is het hele seizoen mogelijk en het is wekelijks mogelijk om te schrijven voor een gratis proefles of 4 snuffellessen ter kennismaking. De vereniging heeft een uitgebreid lesaanbod. Alle informatie en het lesaanbod is beschikbaar op www.ddd-kunstrijden.nl.

IJshockey
Kom naar de open dag van IJssport in Dordt, speel mee en ervaar een ijshockeytraining! Als je je vervolgens aanmeldt voor de ijshockeyschool, ontvang je een GRATIS puck en 3x GRATIS trainen (t.w.v. €25,95). Blijf je na de 3 keer bij de ijshockeyschool trainen (met strippenkaart) dan ontvang je ook nog een GRATIS stick t.w.v. €24,95! Lees meer over ijshockey voor jonge kinderen op www.ijhs.nl of www.dordrechtlions.nl.

Shorttrack/Langebaan
Altijd al nieuwsgierig geweest naar schaatsen? Ga jij ook naar de WorldCup Shorttrack (5-8 oktober in de ijshal in Dordrecht) of heb je het op tv gezien? Kom op zaterdag 14 oktober tijdens de open dag kijken en zelf ervaren hoe het is om op schaatsen te staan en over het ijs te glijden ! Bij de IJA kun je zowel langebaan leren schaatsen als shorttracken. Je kunt 2 gratis proeftrainingen krijgen. Bij onze trainingen is de hele ijsbaan afgehuurd voor alleen IJA-leden. Mochten deze trainingen je heel erg bevallen, dan kun je je daarna als lid bij ons aanmelden en de rest van het seizoen met ons meetrainen. Meer informatie over onze trainingen kun je vinden op www.ija.nu.

Meer informatie op www.ijssportindordt.nl en Facebook www.facebook.com/ijssportindordt

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.