Drechtsteden spreekt met Tweede Kamerleden over kansen en zorgen van de regio

06 oktober 2017 door Hennie van der Zouw

DRECHTSTEDEN - Regio wil krachtige bijdrage leveren aan Nederland. Het Drechtstedenbestuur heeft vandaag in een bijeenkomst met Tweede Kamerleden aangegeven hoe de regio in samenwerking met het Rijk een krachtige bijdrage kan leveren aan Nederland. Om te zorgen voor economische groei in de Drechtsteden, zet de regio stevig in op goede bereikbaarheid, goed wonen en goed werken.

Bij de bijeenkomst in Internationaal waren ook de Economic Development Board, Werkgevers Drechtsteden, de Federatie van Ondernemersverenigingen in de Drechtsteden, bedrijfsleven en onderwijs vertegenwoordigd. Onder het motto 'Goed leven in de Drechtsteden' gaven voorzitter Wouter Kolff van de Drechtsteden en Hans Tanis, Drechtstedenbestuurslid Wonen en Bereikbaarheid, in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag een korte schets van de regio en de opgaven waar het gebied voor staat. Kolff: 'De Drechtsteden is topregio voor innovatie, de logistieke sector en maritieme maakindustrie. We hebben schitterende voorzieningen. Er zit veel potentie in de Drechtsteden, maar om dat goud te verzilveren, moeten we wel slagen maken. Samen met alle partners, we hebben een gezamenlijk belang en een gezamenlijke verantwoordelijkheid'
.
De regio wil stappen maken op bereikbaarheid, wonen en werken. De Drechtsteden profiteren nu nog te weinig van het economisch herstel van Nederland. Daarom wil de regio doorgroeien naar een gebied van meer dan 300.000 inwoners, inzetten op 30.000 banen erbij en 25.000 nieuwe woningen. De urgentie is hoog. De Drechtsteden kampen met een bovengemiddelde sociaal-economische problematiek, een te eenzijdig woningaanbod en de bereikbaarheid loopt tegen zijn grenzen aan.

In Perscentrum Nieuwspoort kregen de Tweede Kamerleden een goede indruk en een reëel beeld van de opgaven van het gebied. Aan de andere kant werd er ook inzicht geboden in de mooie kansen en mogelijkheden voor economische groei in de stad en omliggende gemeenten. In de verkennende sfeer bespraken zij met de delegatie uit de Drechtsteden hoe zij kunnen bijdragen aan een krachtige, stap vooruit voor de regio en daarmee voor Nederland.

Foto: Dirk Hol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.