Ds. Michiel de Zeeuw schetst in Wilhelminakerk Joodse achtergrond kunstenares Marja de Lange

07 oktober 2017
Ds. Michiel de Zeeuw schetst in Wilhelminakerk Joodse achtergrond kunstenares Marja de Lange

DORDRECHT - De verdere herontdekking van bijna driehonderd jaar lange joodse geschiedenis in en met Dordrecht wordt mee op weg geholpen door een expositie van 22 schilderijen van Joodse kunstenares Marja de Lange - Nieuwenhuijse. In het werk - dat in de Wilhelminakerk is te zien -  laat de vorig jaar overleden kunstenares haar eigen zoektocht en terugkeer ontdekken naar haar Joodse identiteit", zo meldt de website Stem van Dordt op basis van een toespraak van predikant Michiel de Zeeuw van de Wilhelminakerk.


Hij opende zaterdag 7 oktober de expositie in de Wilhelminakerk door te wijzen op troost en perspectief die altijd voelbaar zijn in het vaak kleurrijk werk van Marja de Lange - Nieuwenhuijse (1938-2016). De expositie, die door de kunstcommissie van de kerk is voorbereid, komt niet op een toevallig tijdstip.

De schilderijen van Marja de Lange zijn op zaterdagen en zondagen te zien in de kerk tot en met zondag 12 november. Die dag zal  in Dordrecht op veel plaatsen en in kerken stil worden gestaan bij hoe 75 jaar geleden de grote groep Joodse inwoners werd weggevoerd naar vernietigingskampen.

. Vanaf 19 uur is er die dag een herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk, waarvoor het Platform van Dordtse kerken het initiatief heeft genomen.

(een verslag over de opening van de expositie op de website van de Stem van Dordt)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.