Dordrecht gaststad ISU World Cup Shorttrack

09 februari 2016
Dordrecht gaststad ISU World Cup Shorttrack

DORDRECHT - Van 12 tot en met 14 februari 2016 is Dordrecht weer gastheer van een spectaculair Shorttrack-evenement: de finaleronde van de ISU World Cup Shorttrack. Na Montreal, Nagoya, Shanghai en Dresden doen de shorttracktoppers ‘ons’ Dordrecht aan. Hier staan de belangrijke titels op het spel.

De (binnen)stad omarmt het evenement en Dordtse ondernemers doen mee met speciale 'World Cup acties' tijdens het weekend.

Shorttrack on Tour
In aanloop naar het spectaculaire topsportevenement zijn er ook diverse activiteiten, waaronder 'Shorttrack on Tour'. Met Shorttrack on Tour maakten ruim tienduizend Dordtse kinderen en jongeren maandenlang kennis met deze dynamische sport. Tijdens spreekbeurten vertelde Sportpromotor Liesbeth Mau-Asam, oud Olympisch shorttrackster en 4-voudig Nederlands kampioene, in de klas over shorttrack en al haar ervaringen. Daarnaast verzorgde ze in samenwerking met trainers van IJssportvereniging Alblasserwaard clinics in de Sportboulevard.

Ook mochten Dordtse basisscholieren in de week voorafgaande aan de World Cup tijdens een heuse persconferentie kennismaken met enkele shorttracktoppers.

Scholieren in oranje
Maar daar stopt het ervaren van shorttrack nog niet. Ook tijdens de World Cup wordt ruimte gemaakt voor ruim 2.300 Dordtse scholieren uit basis-, speciaal- en voorgezet onderwijs. Tijdens de opening op vrijdag 12 februari, zitten zij uitgedost in oranje op de tribune van de Sportboulevard om hun idolen aan te moedigen en de onvergetelijke ervaring compleet te maken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.