Aandacht voor BOB sport campagne bij WorldCup Shorttrack

12 februari 2016
Aandacht voor BOB sport campagne bij WorldCup Shorttrack

DORDRECHT - Sinds 2012 wordt jaarlijks door het ROV Zuid-Holland in samenwerking met sportverenigingen en de regionale overheden de BOB-sport campagne georganiseerd. Dit om op een positieve wijze aandacht te vragen voor het nuchter naar huis rijden na een sportbezoek. In de regio Drechtsteden is het de 3e keer dat de campagne loopt. Dit jaar is door Sportservice Zuid-Holland een ludieke campagne voor Zuid-Holland ontwikkeld: “een limo voor de BOB!”.

Gedurende de campagneperiode werken regionale en lokale overheden, politie en de sport samen om Bob een nog stevigere plek te geven in de sportkantines. Nog steeds rijden te veel bezoekers van sportkantines na een wedstrijd of training met alcohol op naar huis. Landelijk is dit circa 25%, waarvan 10 tot 15% de wettelijk toegestane limiet overschrijdt.

Regionaal ambassadeur verkeersveiligheid Rik van der Linden onderkent de noodzaak van de campagne en weet dat de genoemde percentages dalen bij inzet van de BOB sport campagne in de Drechtsteden. Bij de laatste BOB sport campagne in 2014 in de Drechtsteden was een daling van het aantal overtreders van 5,1 naar 2,2% te zien na een sportbezoek. Een unieke prestatie op landelijk niveau!

De campagne loopt nu vanaf 1 maart tot en met de zomervakantie 2016. Sportverenigingen kunnen gratis:
• een campagnepakket met promotiemateriaal bestellen;
• een campagneteam uitnodigen bij een belangrijke wedstrijd of evenement;
• een sponsorbord op maat bestellen;
• docenten vragen om barpersoneel bij een vereniging een IVA-training te geven.

Sportverenigingen kunnen zich via aanmelden via http://www.rovzh.nl/bobsport.

Sportverenigingen kunnen in 2016 het gebruik van een limousine tijdens een evenement of wedstrijd winnen. Het gebruik van de limousine kan in de maanden maart tot en met juni worden gewonnen door de meeste punten te verzamelen in de Bob-quiz: “Hoe goed ken jij Bob”. Deze is online te spelen vanaf 1 maart via facebook.com/bobsportzh of in de sportkantine door het BOB sport campagneteam uit te nodigen.

Op zaterdag 13 februari tijdens de finale van de WorldCup Shorttrack in Dordrecht aan de Sportboulevard licht Rik van der Linden de campagne toe in het KPN Clubhuis tussen 16.54 en 17.09 uur. Bij het evenement zal ook het BOB sport campagneteam aanwezig zijn en wordt de campagnefilm “een limo voor de BOB” vertoont.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.