Het ISU EK Shorttrack van 2019 komt naar Dordrecht

09 maart 2017
Het ISU EK Shorttrack van 2019 komt naar Dordrecht

DORDRECHT - Shorttrack niet meer weg te denken uit Nederland: Na KPN WK Shorttrack ook ISU World Cup Shorttrack 2017 en ISU EK Shorttrack 2019 naar Dordrecht

Tijdens een succesvolle teampresentatie van het KPN WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy zijn de beste shorttrackers van de wereld letterlijk en figuurlijk in de spotlight gezet. De sport zit in Nederland in de lift op sportief gebied maar ook voor wat betreft de aandacht van fans. Mede hierdoor heeft de ISU besloten één van de vier ISU World Cups Shorttrack van 2017/2018 en het ISU Europees Kampioenschap Shorttrack 2019 te gunnen aan Dordrecht. 

Wereldtoppers komen terug naar Dordrecht
De voorbije jaren hebben de KNSB, organisator TIG Sports en de gemeente Dordrecht in samenwerking met hoofdsponsor KPN een nieuwe standaard in het internationale shorttrack neergezet met drie spraakmakende evenementen in Dordrecht.

Met als gevolg dat de wereldtoppers later dit jaar weer in Dordrecht te bewonderen zijn tijdens de ISU World Cup Shorttrack van 5 tot en met 8 oktober 2017. Deze wereldbekerwedstrijd is tevens één van de vier Olympische Kwalificatie Toernooien (OKT) voor de Winterspelen in Pyeongchang 2018. En in navolging van het succesvolle EK in 2015, komen de beste Europese rijders in 2019 ook weer terug naar Dordrecht voor de Europese titelstrijd.

Met de steun van KPN en Samsung aan het ISU World Cup van 5 tot en met 8 oktober 2017 en de terugkeer naar Dordrecht, is continuïteit in de sport gewaarborgd. Arie Koops, technisch directeur KNSB: ‘Dordrecht heeft een belangrijke rol gespeeld in het huidige succes van shorttrack in Nederland. Het is dan ook bijzonder dat twee vooraanstaande evenementen na dit WK terugkeren naar deze stad.’

Ook Dordrecht is blij dat de sport weer terugkomt. Rinette Reynvaan, Wethouder Sport van Dordrecht: ‘Wij zijn in Dordrecht trots dat we onze jarenlange verbinding met shorttrack gaan voortzetten. Wij verheugen ons wederom op bomvolle tribunes in de Sportboulevard. Maar ook kijken we uit naar de kidsdagen en de kansen die shorttrack biedt voor talent- en breedtesportontwikkeling.”

Kaartverkoop ISU World Cup Shorttrack
De kaartverkoop voor de ISU World Cup in Dordrecht start op 1 april 2017. Geregistreerde bezoekers van schaatsen.nl en het KPN WK Shorttrack 2017 ontvangen een aanbod voor de markt uit.

Fotograaf: Tim Buitenhuis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.