Tekenwedstrijd over Kinderrechten voor leerlingen vijf Dordtse scholen

11 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Tekenwedstrijd over Kinderrechten voor leerlingen vijf Dordtse scholen

DORDRECHT - Na de herfstvakantie krijgen 140 leerlingen van 5 Dordtse basisscholen (groep 8) gastlessen over kinderrechten. Deze lessen vinden plaats in aanloop naar de Internationale Dag van de Kinderrechten op 20 november aanstaande. Tijdens de gastlessen worden de kinderen bewust gemaakt van kinderrechten, zoals het recht op verzorging door hun ouders. Het recht op onderwijs is hier onderdeel van. De lessen worden georganiseerd door de lokale vrijwilligers van Amnesty International Dordrecht.

Ereprijs: tekening op een wenskaart
Na afloop van de gastles maken de kinderen een tekening over wat zij fijn vinden aan kinderrechten. De winnende tekening wordt afgedrukt op wenskaarten die worden gebruikt bij de jaarlijkse Schrijfmarathon van Amnesty op 10 december. Want een kindertekening kan hartverwarmend zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.