Oud PvdA-wethouder Jan Lagendijk te gast bij Studio De Witt.

13 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Oud PvdA-wethouder Jan Lagendijk te gast bij Studio De Witt.

DORDRECHT - Zaterdag 14 oktober is Jan Lagendijk te gast bij Studio De Witt. Jan Lagendijk speelde jarenlang in de Dordtse gemeentepolitiek een prominente rol.

Als Ridderkerker -waar zijn broer PvdA-wethouder was- kwam hij in 1973 in Dordrecht wonen. Lagendijk werd op allerlei manieren politiek en maatschappelijk actief, zoals bij het Jongeren Advies Centrum (JAC), de werkplaats het Spuigat, in de gemeentepolitiek als ambtenaar, raadslid en wethouder. Hij timmerde vaak zichtbaar aan de openbare weg.

In 2010 was hij nog de lijsttrekker van de PvdA en moest een stevige verkiezingsnederlaag incasseren. In de zomer van 2013 vertrok hij als gemeentesecretaris naar Waalwijk en stopte hij als raadslid. Ben Corino praat met hem over zijn politiek verleden, de zware tijden die zijn partij nu doormaakt en zijn activiteiten voor onder andere de gemeente Utrecht en de mens Lagendijk en zijn muzieksmaak die in deze uitzending is te horen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.