Mooie winst voor Lars Gerritsen in de Postbankloop

16 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Mooie winst voor Lars Gerritsen in de Postbankloop

DORDRECHT - Hier het verslapg van de Postbankloop door Dordtenaar Lars Gerritsen zelf: "Voor mij een nieuwe wedstrijd: de Posbankloop. Een leuke wedstrijd met halverwege een pittige heuvel erin. Met dank ook een oud collega kon ik de dag van te voren af reizen naar Arnhem, zodat ik op de wedstrijddag zelf niet hoefde te reizen. Na 's ochtends door een mistig centrum van Arnhem te hebben los gelopen was de zon weer gaan schijnen.

Zo was het tegen het middaguur tijd om het parcours te verkennen. Met inlopen had ik nog de mogelijkheid om het hele parcours te lopen, inclusief de muur van Aalbers. Een 600 meter lange klim die halverwege het parcours zat. Goed voorbereid stond ik dus aan de start die door de kop van de tijger ging, een opgeblazen tijgerkop. Na het startschot ontstond er een grote kopgroep en ging het nog niet heel hard. Met de klim in mijn achterhoofd bleef ik lekker in de groep lopen. Dat dachten mijn concurenten ook, dus liepen we met de groep relatief rustig naar de voet van de klim.

Bij de start van de klim werd er versneld en liep ik samen met twee andere op kop. Na 100 meter moest de uiteindelijk nummer twee, de Noor Håvard Lalit Øglænd, afhaken en bleef ik met een concurent over. Ik versnelde, maar moest de laatste 50 meter een gat van 2 meter later. Op de top wist ik goed door te trekken en het gat direct te dichten. En zelfs  een gat te slaan. Stijl naar beneden liep ik alleen op kop en werd het gat steeds iets groter. Maar na een kilometer begon het gat iets kleiner te worden op de Noor die sterk kwam opzetten. Mijn tempo wist ik gelukkig goed vast te houden met nog geruime voorsprong werd ik de laatste meters luidaangemoedigd door het publiek als winnaar binnengehaald."

Bekijk hier de aftermovie van de Posbankloop

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.