Concertserie 'Passie voor Muziek' opende in Schouwburg Kunstmin

16 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Concertserie 'Passie voor Muziek' opende in Schouwburg Kunstmin

DORDRECHT - De concertserie Passie voor Muziek opende zondag 15 oktober in Schouwburg Kunstmin. In deze serie van vijf concerten bundele amateur korpsen, orkesten en koren uit de regio hun krachten in een gezamenlijke muzikale middag.

De eerste editie loog er niet om. A Capella koor Route Sixteen beet de spits af en zorgde gelijk voor de komische noot in het zeer gevarieerde programma van de middag. Het tempo zat er bij het koor goed in. Moeilijke barbershop en close harmony arrangementen werden op hoog niveau uitgevoerd met voor elke stem een hoofdrol. De sjieke uitsraling droeg bij aan een perfect plaatje. Dirigente Marlous Luiten leidde haar dames naar  een perfecte start van dit mooie nieuwe intiatief.

Popkoor B-Colourful uit Zwijndrecht startte wat onzeker maar kreeg de handen van het publiek al snel op elkaar. Ook hier een gevarieerd repertoire waarin naast Abba ook het Nederlandstalige lied niet uit het oog verloren werd. "Mag ik dan bij jou" was een absoluut hoogtepunt in hun optreden.

Stageband Jong Holland uit Zwijndrecht sloot het rijtje deze middag met een wervelend en vlotte show. De 20 muzikanten wisten de sfeer perfect neer te zetten. Een Beatles medley, een Guus Meeuwis medley en een nummer als Happy van Pharrel Williams doet het natuurlijk altijd goed. Jong Holland zorgde met het instrumentale deel voor een prima afwisseling tussen het zang"geweld".

Gastvrouw Jennifer Evenhuis leidde het publiek door het programma heen.

De volgende editie van Passie voor Muziek is op zondag 5 november met deelname van Jubal drum & bugle corps en de koren Happy Voice, La Luna en Albert S(w)ings.
Kaarten zijn te bestellen via www.kunstmin.nl

Bron tekst en foto's: Hans Kloppert.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.