GroenLinks komt steun vragen voor BTW-actie en luisteren naar zorgen & dromen

18 oktober 2017 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Op zaterdag 21 oktober aanstaande gaan vrijwilligers van GroenLinks Drechtsteden weer langs de deuren om te luisteren naar wat mensen bezig houdt: wat zij belangrijk vinden, waar ze tevreden over zijn, wat ze graag zouden willen en wat anders moet, inclusief de rol die overheid en politiek daar, wat hen betreft, in zouden moeten spelen. GroenLinks Drechtsteden organiseert regelmatig van deze huis-aan-huis acties, zowel binnen als buiten campagnetijd. Deze keer zullen de vrijwilligers speciaal ook aandacht en steun vragen voor de mede door GroenLinks opgezette actie tegen de door de nieuwe regering voorgestelde BTW-verhoging.

Aanstaande zaterdag bezoeken de vrijwilligers van GroenLinks de Dordtse wijk de Staart. Tijdens de vorige huis-aan-huis actie, op 16 september jongstleden, werd dezelfde wijk bezocht. Uit dit eerdere bezoek werd duidelijk dat de bewoners graag willen vertellen over hun zorgen en dromen: met name de verkeer- en parkeersituatie op en rond de Merwedestraat, de situatie in de gezondheidszorg en de situatie rond Chemours waren grote zorgpunten. Helderheid over wat met de ruïne en het terrein van het voormalige LIPS-gebouw gaat gebeuren en meer veilige speelplekken voor de kinderen waren de grootste wensen. Omdat nog lang niet de hele wijk bezocht is, is besloten om aankomende zaterdag terug te gaan. 

De vrijwilligers leggen zaterdag hun oor weer te luister en geven de belangrijkste punten na afloop door aan de Dordtse gemeenteraadsleden en indien relevant ook aan andere politici die in de regio, op proviciaal niveau, landelijk of Europees iets met de punten kunnen. Naar verwachting zullen grotendeels dezelfde thema`s weer aan de orde komen. Daarnaast zou het niet verbazen als ook het regeerakkoord als thema naar voren wordt gebracht. Zelf vragen de vrijwilligers aandacht voor de actie tegen de geplande BTW-verhoging. GroenLinks is fel tegen deze BTW-verhoging omdat deze de boodschappen en inkoop duurder maakt en daarmee met name ouderen, mensen met lagere inkomens en het MKB onnodig hard in hun portemonnaie treft.

De gesprekken tijdens de huis-aan-huisacties zijn relatief kort. Als bewoners langer of dieper met GroenLinks in gesprek willen over bepaalde punten, kunnen zij dat aangeven. Waar mogelijk worden zij dan uitgenodigd voor een (huiskamer)gesprek

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.