Herstel Korte Engelenburgerkade van start

24 oktober 2017
Herstel Korte Engelenburgerkade van start

DORDRECHT - Aannemersbedrijf De Vries Werkendam is gestart met het herstellen van de Korte Engelenburgerkade. Met behulp van damwanden maakt De Vries de komende weken een bouwkuip. Vanuit de bouwkuip wordt de oude kademuur gesloopt en de nieuwe kademuur weer opgebouwd. Zodra de Korte Engelenburgerkade klaar is, gaat De Vries verder met het herstel van de Lange Geldersekade.

De werkzaamheden vinden plaats in de historische binnenstad. De panden rond de Lange Geldersekade en de Korte Engelenburgerkade zijn niet allemaal onderheid. Het is belangrijk om nauwkeurig te volgen hoe de panden in het gebied reageren op de werkzaamheden. Hiervoor is een plan gemaakt. Met behulp van een zogenoemd 'Robotic Total Station' worden de woningen en ook de Grote Kerk nauwgezet bewaakt.

De apparatuur is neergezet op de hoek van de Lange Geldersekade en de Houttuinen. Het instrument heeft geen camera's, maar meet met spiegels. Zodra er iets afwijkt, dan krijgen de aannemer en de gemeente een signaal. Als het nodig is dan kan aannemer zijn manier van werken aanpassen en de bewoners van de panden hierover informeren.

Houttuinen
Het herstel van de Lange Geldersekade en de Korte Engelenburgerkade zijn aanleiding om meteen meer werkzaamheden in het gebied uit te voeren. Onderdeel van het project is ook het opnieuw inrichten en vervangen van de bestrating van de Houttuinen. Deze werkzaamheden zijn in september gestart en duren tot het einde van het jaar. Ook de Engelenburgerbrug krijgt groot onderhoud.

App
De Vries Werkendam heeft voor het project een app ontwikkeld. Hiermee is gemakkelijk alle informatie bij de hand op  telefoon of tablet. De app is eenvoudig te downloaden in de Apple Store en Google Play Store. Zoek op: Project Lange Geldersekade.
Lange Geldersekade

Meer weten?
Op de website www.dordrecht.nl/geldersekade vindt u meer informatie over het kadeherstel en de werkzaamheden in de Houttuinen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.