De VVD maakt werk van de stad in de Begrotingsbehandeling van 2014

13 november 2013
De VVD maakt werk van de stad in de Begrotingsbehandeling van 2014

DORDRECHT - Achterstallig onderhoud van de bestrating van de wegen is een groot probleem. De VVD merkt hierover op: "Als wij dit daadwerkelijk willen oplossen zijn vele miljoenen nodig. De financiën  hiervoor zijn nog niet gevonden. De VVD stelt voor om een deel van de reserves van het parkeerfonds die de komende jaren fors toenemen hiervoor te gebruiken zodat alvast een gedeeltelijke financiële dekking  gevonden is".

"De eerste aanzet tot versobering van het plan voor de Nieuwe Biesbosch  is ingezet. De grote recreatieplas vervalt en onderzocht wordt of de huidige plas bij de Viersprong  hiervoor ingericht kan worden". aldus de VVD.

In de visie van de VVD kan ook de landbouwweg vervallen. Deze weg eindigt  in het niets omdat er over de spoorbaan geen viaduct komt.

"Met het vervallen van de weg kunnen miljoenen worden bezuinigd". Stelt de VVD.

Met dit vrijkomende geld wil de VVD een groot knelpunt  voor fietsers oplossen door de rotonde aan de Groene Zoom in de wijk Stadspolders aan te pakken. "Daar kan dan een echt veilige oplossing voor fietsers gerealiseerd worden". Aldus de VVD

"Steeds meer ondernemers willen op zondag de winkel open kunnen doen. Hiervoor moet de winkeltijdenwet worden aangepast. Deze procedure kost tijd". De VVD vraagt het college de voorbereidingen hiervoor te starten zodat de wetgeving gereed is als de nieuwe raadsperiode aanvangt. De winkels kunnen dan vanaf  de eerste zondag van april 2014 open zijn.

"Het jaar 2014 heeft een sluitende begroting. In de jaren daarna moet nog fors worden bezuinigd". De VVD heeft nu al aangegeven geen voorstander te zijn van lastenverzwaring  voor burgers en bedrijfsleven in de komende jaren.

"Het is nodig dat de banenmotor van het Midden- & Kleinbedrijf wordt gestimuleerd". In de visie van de VVD kan dit door de regeldruk verder terug te dringen. "Daarnaast moeten we naar een echt kleinere, flexibele overheid met een hoog serviceniveau richting burgers en bedrijfsleven." Aldus de VVD-fractie in de behandeling van de begroting over 2014.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.