Geert ter Steeg wil in The Movies meer films op verzoek boeken na succes met Vincent van Gogh

12 februari 2017
Geert ter Steeg wil in The Movies meer films op verzoek boeken na succes met Vincent van Gogh

DORDRECHT - Een film draaien op verzoek in cinema The Movies lijkt steeds meer aan te slaan. Dit weekeinde haakte directeur Geert ter Steeg met succes in op het programma 140 jaar Vincent van Gogh terug in Dordrecht.


,,Het is succesvol geweest met tegen de honderd bezoekers in de vier filmvoorstellingen. Vincent op het witte doek als thema trok meer mensen dan we gemiddeld halen met deze aanpak.”, aldus de directeur.

1877

Van Gogh, die in 1877 door Dordrecht wandelde en veel naar de kerk ging, blijkt nog steeds mensen te inspireren. Acht schilderijen waren in de cinema aan de Nieuwstraat opgehangen van Dordtenaren, die hadden gewerkt in de stijl van Vincent. Ook elders in de binnenstad krijgen zo Vincent programma’s extra kleur mee zeker ook bij de komende avondwandelingen op 3 maart van museum naar Grote kerk.


Enkele dagen eerder was er in The Movies op initiatief van Ter Steeg nog een succesvolle thema-avond: Een schaakfilm over wereldkampioen Magnus Carlsen. Hij werkt bij zo'n aanpak graag samen met organisaties.

Timmermans
Via bemiddeling van schaakclub Dordrecht kwamen 45 schaakliefhebbers op de film af. Vooraf demonstreerde internationaal schaakmeester Mark Timmermans , de kopman van de schaakclub, een partij van de Noorse wereldkampioen. Zo'n voorgerecht maakt een hoofdmenu extra aantrekkelijk.
Bij twee voorstellingen over het leven en werk van van Vincent van Gogh gaf bij het begin Hans Berrevoets een Dordtse toelichting. Hij is een  van de vijf mensen van een initiatiefgroep, die Vincent dichter bij Dordrecht en Dordrecht dichter bij Vincent wil brengen. De Dordtse brieven van Vincent aan zijn broer Theo blijken daarbij een belangrijk hulpmiddel te zijn.

Bioscoop
Ter Steeg zegt graag in contact te willen komen met mensen, die voor dergelijke thema-voorstellingen ideeën hebben. 

Hij zegt: ,,We zijn wel een bioscoop zonder subsidie. We proberen onze kosten eruit te halen. Dat is geen doel, maar een streven als we verzoek films programmeren, We zeggen dat we in samenwerking proberen het economisch lonend te maken, maar als ondernemer weet je dat je ook risico moet willen lopen. We richten ons op films op verzoek op voorstellingen voor tussen de twintig en 150 bezoekers. Je maakt vooraf een inschatting naar wat haalbaar is. De laatste ervaringen smaken in elk geval naar meer".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.